Het Canadese Recon Instruments, dat al een tijdje skibrillen produceert met een camera en een gps-functie, heeft een variant op Google Glass op de markt gebracht: de Jet. Die is specifiek bedoeld voor sportmensen.

Sportprestaties meten Sporters kunnen met deze slimme zonnebril - die een schermpje en een HD-cameraatje aan boord heeft - hun sportprestaties live meten. Via ingebouwde sensoren zijn parameters als hartslag, snelheid, hoogte, druk en temperatuur op het schermpje af te lezen.

Sms, e-mail en Facebook Al heeft de bril ook functies die niet gelieerd zijn aan sport: er zijn standaard-apps voor sms, e-mail en Facebook, en je kan er video's op streamen.

De Jet draait op Android-software, heeft een dualcore-chip en een flashgeheugen van 8GB. Het ding ondersteunt ook WiFi, GPS en Bluetooth.

De slimme sportbril is vanwege de Tour de France tijdelijk te bestellen voor 499 dollar - wie vanuit onze contreien bestelt moet ook taks en verzendkosten betalen, wat omgerekend neerkomt op zo'n 487 euro -, en krijgt na 21 juli een prijskaartje van 599 dollar.

Het Canadese Recon Instruments, dat al een tijdje skibrillen produceert met een camera en een gps-functie, heeft een variant op Google Glass op de markt gebracht: de Jet. Die is specifiek bedoeld voor sportmensen. Sportprestaties meten Sporters kunnen met deze slimme zonnebril - die een schermpje en een HD-cameraatje aan boord heeft - hun sportprestaties live meten. Via ingebouwde sensoren zijn parameters als hartslag, snelheid, hoogte, druk en temperatuur op het schermpje af te lezen. Sms, e-mail en Facebook Al heeft de bril ook functies die niet gelieerd zijn aan sport: er zijn standaard-apps voor sms, e-mail en Facebook, en je kan er video's op streamen. De Jet draait op Android-software, heeft een dualcore-chip en een flashgeheugen van 8GB. Het ding ondersteunt ook WiFi, GPS en Bluetooth. De slimme sportbril is vanwege de Tour de France tijdelijk te bestellen voor 499 dollar - wie vanuit onze contreien bestelt moet ook taks en verzendkosten betalen, wat omgerekend neerkomt op zo'n 487 euro -, en krijgt na 21 juli een prijskaartje van 599 dollar.