Uit tests en vroege reviews blijkt dat de Home Mini, een kleine versie van Google's spraakgestuurde thuisassistent, in sommige gevallen per ongeluk alles opnam wat er in huis gezegd werd, ook zonder dat je eerst het commando daartoe geeft. Volgens het bedrijf is die bug terug te brengen tot de 'touch' functie, een knop bovenaan het toestel waarmee je het aan of uit zet.

Google gaat die functie nu permanent uit de speaker verwijderen. Gebruikers zullen de Home Mini dus alleen met stemcommando's kunnen aansturen. De software update wordt uitgerold op 15 oktober, enkele dagen voordat het toestel in de Verenigde Staten officieel wordt uitgerold.

Uit tests en vroege reviews blijkt dat de Home Mini, een kleine versie van Google's spraakgestuurde thuisassistent, in sommige gevallen per ongeluk alles opnam wat er in huis gezegd werd, ook zonder dat je eerst het commando daartoe geeft. Volgens het bedrijf is die bug terug te brengen tot de 'touch' functie, een knop bovenaan het toestel waarmee je het aan of uit zet. Google gaat die functie nu permanent uit de speaker verwijderen. Gebruikers zullen de Home Mini dus alleen met stemcommando's kunnen aansturen. De software update wordt uitgerold op 15 oktober, enkele dagen voordat het toestel in de Verenigde Staten officieel wordt uitgerold.