De Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley is het slachtoffer geworden van aanvallen op haar computersysteem. Het zou gaan om dezelfde Chinese hacker die meer dan een jaar geleden ook de Amerikaanse internetgigant Google aanviel.

Dat meldden verschillende Amerikaanse media. Morgan Stanley adviseert wereldwijd klanten bij overnames of fusies, en is ook een van de grootste vermogensbeheerders voor welgestelde particulieren. Naar verluidt gaat het om een serieuze klap voor de zakenbank. Op de harde schijven bevinden zich immers veel gevoelige gegevens. De bank geeft zelf geen commentaar op de zaak.

Het financiële persagentschap Bloomberg citeerde echter uit interne mails van een ict-beveiligingsbedrijf dat voor Morgan Stanley werkt. Zo schrijft een technicus aan zijn baas bij het beveiligingsbedrijf HBGary dat "ze hard getroffen zijn door de aanvallen. Ze gaven me toegang tot een zeer gevoelig rapport over hun ervaringen." Welke informatie gestolen werd, is niet bekend gemaakt.

Bloomberg citeerde daarnaast ook Steven Chabinsky, topman bij de cyberdivisie van de FBI. Die zei dat de hacker momenteel over veel informatie rond overnames en fusies beschikt. Zodra de economie beter wordt, zullen dergelijke transacties opnieuw vaker plaatsvinden. En elke informatie is in de onderhandelingen geld waard.

De in 2009 gestarte aanvallen op een aantal grote Amerikaanse bedrijven kwamen in januari 2010 aan het licht toen Google het probleem openbaar aan de kaak stelde. In de Verenigde Staten gaan vermoedens op dat de Chinese regering achter de aanvallen op de Westerse bedrijven zit. Volgens eerdere berichten zou het gaan om een 30-jarige Chinese consultant.

Bron: Belga

De Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley is het slachtoffer geworden van aanvallen op haar computersysteem. Het zou gaan om dezelfde Chinese hacker die meer dan een jaar geleden ook de Amerikaanse internetgigant Google aanviel. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. Morgan Stanley adviseert wereldwijd klanten bij overnames of fusies, en is ook een van de grootste vermogensbeheerders voor welgestelde particulieren. Naar verluidt gaat het om een serieuze klap voor de zakenbank. Op de harde schijven bevinden zich immers veel gevoelige gegevens. De bank geeft zelf geen commentaar op de zaak. Het financiële persagentschap Bloomberg citeerde echter uit interne mails van een ict-beveiligingsbedrijf dat voor Morgan Stanley werkt. Zo schrijft een technicus aan zijn baas bij het beveiligingsbedrijf HBGary dat "ze hard getroffen zijn door de aanvallen. Ze gaven me toegang tot een zeer gevoelig rapport over hun ervaringen." Welke informatie gestolen werd, is niet bekend gemaakt. Bloomberg citeerde daarnaast ook Steven Chabinsky, topman bij de cyberdivisie van de FBI. Die zei dat de hacker momenteel over veel informatie rond overnames en fusies beschikt. Zodra de economie beter wordt, zullen dergelijke transacties opnieuw vaker plaatsvinden. En elke informatie is in de onderhandelingen geld waard. De in 2009 gestarte aanvallen op een aantal grote Amerikaanse bedrijven kwamen in januari 2010 aan het licht toen Google het probleem openbaar aan de kaak stelde. In de Verenigde Staten gaan vermoedens op dat de Chinese regering achter de aanvallen op de Westerse bedrijven zit. Volgens eerdere berichten zou het gaan om een 30-jarige Chinese consultant. Bron: Belga