Space Data heeft daarom een rechtszaak tegen Google aangespannen, omdat Google een non-disclosure overeenkomst geschonden zou hebben en inbreuk maakt op twee patenten.

Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin waren in 2008 met een aantal medewerkers op bezoek bij het bedrijf om te kijken of ze in de technologie wilden investeren. Op een oude foto is te zien dat Brin bij een ballon van het bedrijf staat.

.
© .

Na het bezoek gaven mensen van Google interviews aan de pers waarin ze over de technologie vertelden, iets wat in strijd is met de non-disclosure die ze tekenden.

In 2013 begon Google met de lancering van testballonnen in Australië, Brazilië , Nieuw-Zeeland en Sri Lanka.

De Loon-ballonnen van Google zweven op 20 kilometer hogen en zijn gevuld met helium. Met meerdere van die ballonnen wil de zoekgigant internet naar afgelegen gebieden brengen.

Space Data heeft daarom een rechtszaak tegen Google aangespannen, omdat Google een non-disclosure overeenkomst geschonden zou hebben en inbreuk maakt op twee patenten. Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin waren in 2008 met een aantal medewerkers op bezoek bij het bedrijf om te kijken of ze in de technologie wilden investeren. Op een oude foto is te zien dat Brin bij een ballon van het bedrijf staat.Na het bezoek gaven mensen van Google interviews aan de pers waarin ze over de technologie vertelden, iets wat in strijd is met de non-disclosure die ze tekenden. In 2013 begon Google met de lancering van testballonnen in Australië, Brazilië , Nieuw-Zeeland en Sri Lanka. De Loon-ballonnen van Google zweven op 20 kilometer hogen en zijn gevuld met helium. Met meerdere van die ballonnen wil de zoekgigant internet naar afgelegen gebieden brengen.