Het gras rond het Californische hoofdkwartier van Google wordt voortaan afgegrazen door 200 geiten.

Moesten we een Data News award voor het meest originele groene it-project kunnen uitreiken, dan was Google er ongetwijfeld mee gaan lopen. Om het low-carbon gehalte van het bedrijf nog wat op te krikken zijn de luidruchtige en luchtverontreinigende grasmaaiers er vervangen door... 200 geiten.

Google heeft de geiten niet gekocht, maar huurt ze van California Grazing, zeg maar een lokale specialist in deze specifieke vorm van detachering. Op geregelde tijstippen komen de 200 geiten, netjes begeleid door een herder en de border collie Jen, het gras verorberen. Dat gras wordt dan meteen ook bemest, lezen we op de blog van Google waar het nieuws geplaatst werd door de 'director real estate and workplace services'. Volgens de man zijn de kosten overigens hetzelfde als het maaien van het gras, maar zijn de geiten wel stukken schattiger dan de grasmaaiers.

Het gras rond het Californische hoofdkwartier van Google wordt voortaan afgegrazen door 200 geiten. Moesten we een Data News award voor het meest originele groene it-project kunnen uitreiken, dan was Google er ongetwijfeld mee gaan lopen. Om het low-carbon gehalte van het bedrijf nog wat op te krikken zijn de luidruchtige en luchtverontreinigende grasmaaiers er vervangen door... 200 geiten. Google heeft de geiten niet gekocht, maar huurt ze van California Grazing, zeg maar een lokale specialist in deze specifieke vorm van detachering. Op geregelde tijstippen komen de 200 geiten, netjes begeleid door een herder en de border collie Jen, het gras verorberen. Dat gras wordt dan meteen ook bemest, lezen we op de blog van Google waar het nieuws geplaatst werd door de 'director real estate and workplace services'. Volgens de man zijn de kosten overigens hetzelfde als het maaien van het gras, maar zijn de geiten wel stukken schattiger dan de grasmaaiers.