In Duitsland heeft men Google een boete van 145.000 euro opgelegd voor het illegaal opslaan van persoonlijke gebruikersgegevens: e-mails, wachtwoorden, chatgesprekken en afbeeldingen. De zoekgigant haalde deze informatie aan de hand van de Google Street View-auto's binnen, via onbeveiligde Wifi-netwerken.

'Google heeft tussen 2008 en 2010 niet enkel straten en huizen gefotografeerd voor gebruik in Google Street View, maar ook toegang gehad tot persoonlijke gegevens via onbeveiligde Wifi-netwerken', zegt een toezichthouder in Hamburg. Google zegt de gegevens inmiddels te hebben verwijderd.

Er loopt al drie jaar een rechtszaak tegen Google in Duitsland. Met deze boete moet daar een einde aan komen. Ook in andere landen waaronder Frankrijk kreeg Google al boetes voor soortgelijke praktijken.

In Duitsland heeft men Google een boete van 145.000 euro opgelegd voor het illegaal opslaan van persoonlijke gebruikersgegevens: e-mails, wachtwoorden, chatgesprekken en afbeeldingen. De zoekgigant haalde deze informatie aan de hand van de Google Street View-auto's binnen, via onbeveiligde Wifi-netwerken. 'Google heeft tussen 2008 en 2010 niet enkel straten en huizen gefotografeerd voor gebruik in Google Street View, maar ook toegang gehad tot persoonlijke gegevens via onbeveiligde Wifi-netwerken', zegt een toezichthouder in Hamburg. Google zegt de gegevens inmiddels te hebben verwijderd. Er loopt al drie jaar een rechtszaak tegen Google in Duitsland. Met deze boete moet daar een einde aan komen. Ook in andere landen waaronder Frankrijk kreeg Google al boetes voor soortgelijke praktijken.