Een verantwoordelijke van Google Street View, de omstreden toepassing waarbij massaal foto's van straatomgevingen werden genomen, moet zich in Spanje verantwoorden voor de rechter.

De Spaanse Google-vertegenwoordiger zal zich op 4 oktober in Madrid moeten verantwoorden voor het feit dat het bedrijf de gegevens van gebruikers van niet-beveiligde draadloze internetverbindingen heeft verzameld en opgeslagen. Dat is mogelijk een inbreuk op de privacy van de betrokkenen. De Spaanse politie moet nu uitzoeken op welke manier de gegevens werden verzameld en hoeveel mensen er het slachtoffer van werden.

Volgens de organisatie Apedanica, die aan de basis lag van de klacht, kon Google de gegevens bemachtigen door vanop de straat foto's te nemen om zijn kaartenbestand van Street View te actualiseren. Daarbij werden ook andere -private- gegevens geregistreerd. In Spanje riskeert men voor deze praktijk een celstraf van één tot vier jaar.

Google ligt met zijn Street View-programma ook in andere landen onder vuur, onder meer in Duitsland. Het bedrijf heeft zich al uitgebreid verontschuldigd.

Bron: Belga

Een verantwoordelijke van Google Street View, de omstreden toepassing waarbij massaal foto's van straatomgevingen werden genomen, moet zich in Spanje verantwoorden voor de rechter. De Spaanse Google-vertegenwoordiger zal zich op 4 oktober in Madrid moeten verantwoorden voor het feit dat het bedrijf de gegevens van gebruikers van niet-beveiligde draadloze internetverbindingen heeft verzameld en opgeslagen. Dat is mogelijk een inbreuk op de privacy van de betrokkenen. De Spaanse politie moet nu uitzoeken op welke manier de gegevens werden verzameld en hoeveel mensen er het slachtoffer van werden. Volgens de organisatie Apedanica, die aan de basis lag van de klacht, kon Google de gegevens bemachtigen door vanop de straat foto's te nemen om zijn kaartenbestand van Street View te actualiseren. Daarbij werden ook andere -private- gegevens geregistreerd. In Spanje riskeert men voor deze praktijk een celstraf van één tot vier jaar. Google ligt met zijn Street View-programma ook in andere landen onder vuur, onder meer in Duitsland. Het bedrijf heeft zich al uitgebreid verontschuldigd. Bron: Belga