Naast ouderwets chatten, kunnen gebruikers met Allo ook volop gebruikmaken van stickers en emoji. Op zich niets bijzonders, maar wat Google anders aanpakt dan de concurrentie is dat het gebruikers de mogelijkheid geeft om de intonatie van hun gesprek te beïnvloeden. Wie iets wil schreeuwen, kan emoji groter maken en het tegenovergestelde is het geval bij dingen die je liever fluistert. Wat in Duo vooral de moeite waard is, is de optie Knock Knock. Bij een binnenkomende video-oproep krijg je eerst een paar seconden livebeeld van de 'andere partij' te zien. Daardoor weet je precies wie je probeert te bereiken en wat voor gesprek er op stapel staat.

Een andere unieke feature van Allo is de mogelijkheid om door Google voorgestelde automatische antwoorden te gebruiken. Google scant inkomende berichten en geeft je vervolgens een aantal opties. Krijg je bijvoorbeeld een foto van een flink bord pasta, dan krijg je van Google de mogelijkheid om een stoeltje te reserveren in een Italiaans restaurant in de buurt, kun je een 'yammie'-emoji terugsturen of kun je zoeken naar recepten van pasta. Deze functionaliteit doet een beetje denken aan de bots die Facebook onlangs in zijn Messenger-app heeft gestoken. De bron achter de automatische antwoorden is het eveneens in Google Home geïntegreerde Assistant.

Voor wie bang is dat Google al zijn of haar privéconversaties meeleest en indexeert komt er de mogelijkheid in 'incognito' te chatten. Ook biedt Google zogeheten end-to-end-encryptie. Dankzij die techniek kunnen alleen de verzender en de ontvanger de inhoud van een bericht lezen.

Allo en Duo komen beschikbaar voor Android en iOS. (ANP/WK)

Naast ouderwets chatten, kunnen gebruikers met Allo ook volop gebruikmaken van stickers en emoji. Op zich niets bijzonders, maar wat Google anders aanpakt dan de concurrentie is dat het gebruikers de mogelijkheid geeft om de intonatie van hun gesprek te beïnvloeden. Wie iets wil schreeuwen, kan emoji groter maken en het tegenovergestelde is het geval bij dingen die je liever fluistert. Wat in Duo vooral de moeite waard is, is de optie Knock Knock. Bij een binnenkomende video-oproep krijg je eerst een paar seconden livebeeld van de 'andere partij' te zien. Daardoor weet je precies wie je probeert te bereiken en wat voor gesprek er op stapel staat.Een andere unieke feature van Allo is de mogelijkheid om door Google voorgestelde automatische antwoorden te gebruiken. Google scant inkomende berichten en geeft je vervolgens een aantal opties. Krijg je bijvoorbeeld een foto van een flink bord pasta, dan krijg je van Google de mogelijkheid om een stoeltje te reserveren in een Italiaans restaurant in de buurt, kun je een 'yammie'-emoji terugsturen of kun je zoeken naar recepten van pasta. Deze functionaliteit doet een beetje denken aan de bots die Facebook onlangs in zijn Messenger-app heeft gestoken. De bron achter de automatische antwoorden is het eveneens in Google Home geïntegreerde Assistant.Voor wie bang is dat Google al zijn of haar privéconversaties meeleest en indexeert komt er de mogelijkheid in 'incognito' te chatten. Ook biedt Google zogeheten end-to-end-encryptie. Dankzij die techniek kunnen alleen de verzender en de ontvanger de inhoud van een bericht lezen.Allo en Duo komen beschikbaar voor Android en iOS. (ANP/WK)