Google komt in juni met Samsung- en Acer-laptops waarop het eigen besturingssysteem Chrome OS voorgeïnstalleerd is.

Het principe van de zogenaamde Chromebooks is dat gebruikers de applicaties draaien op het web in plaats van op de computer zelf. Google zelf noemt het tablets met toetsenborden. "Attributen die smartphones en tablets fantastisch maken, brengen wij naar notebooks", klinkt het op nieuwssite Cnet. Lees: apps in de cloud, 'always on', het eenvoudige beheer, ingebouwde 3G-connectiviteit, lang batterijleven, ...

De Acer- en Samsung-laptops met Chrome OS en 11 en 12 inch schermen moeten tussen de 349 en 499 dollar kosten. Ze bevatten onder meer een Intel dual-core Atom 1.66GHz N570 processor en een 16GB solid-state drive (mSATA). Ook aan de security is gedacht met onder meer verschillende beveiligingslagen, zoals sandboxing, data-encryptie en 'verified boot'.

De laptops zijn in onze contreien te verkrijgen vanaf 15 juni.

Google komt in juni met Samsung- en Acer-laptops waarop het eigen besturingssysteem Chrome OS voorgeïnstalleerd is. Het principe van de zogenaamde Chromebooks is dat gebruikers de applicaties draaien op het web in plaats van op de computer zelf. Google zelf noemt het tablets met toetsenborden. "Attributen die smartphones en tablets fantastisch maken, brengen wij naar notebooks", klinkt het op nieuwssite Cnet. Lees: apps in de cloud, 'always on', het eenvoudige beheer, ingebouwde 3G-connectiviteit, lang batterijleven, ... De Acer- en Samsung-laptops met Chrome OS en 11 en 12 inch schermen moeten tussen de 349 en 499 dollar kosten. Ze bevatten onder meer een Intel dual-core Atom 1.66GHz N570 processor en een 16GB solid-state drive (mSATA). Ook aan de security is gedacht met onder meer verschillende beveiligingslagen, zoals sandboxing, data-encryptie en 'verified boot'. De laptops zijn in onze contreien te verkrijgen vanaf 15 juni.