Webreus Google probeert het, na Google Buzz, nog eens in de sociale netwerksfeer. Ditmaal moet Google+ concurrenten als Facebook en consoorten gaan bevechten.

Google+ is voorlopig nog een testproject en dus enkel beschikbaar op uitnodiging. Maar op de website kan je voorlopig al wat meer informatie achterhalen over de werking van de sociale netwerksite.

Google+ doet weinig anders dan de Facebooks en Netlogs van deze wereld: je kan er een profiel aanmaken, vrienden uitnodigen, statusupdates doen en foto's en video's delen. Bij Google+ wordt de nadruk wel op 'Kringen' (Circles) gelegd: je kan daarmee gemakkelijk zelf bepalen welke vrienden welke informatie zien (je baas kan bijvoorbeeld je vakantiefoto's niet zien, maar je vrienden wel). Die Kringen werken eenvoudig via 'drag & drop'.

'Sparks' is een functie die op basis van je interesses vrijblijvend leuke artikels, websites en video's probeert aan te bieden. De functie 'HangOuts' moet de drempel tot videochatten verlagen. Het principe is dat je er 'toevallig' vrienden tegen het virtuele lijf loopt. "Laat je vrienden weten dat je beschikbaar bent en ontdek wie langskomt om te videochatten. Tot we teleportatie perfectioneren, blijft dit de beste keuze", grapt Google op z'n site.

Voor Google is Google+ al een tweede poging om een sociaal netwerk te lanceren. Google Buzz, dat begin vorig jaar toegevoegd werd aan Gmail, is eigenlijk nooit van de grond gekomen.

Webreus Google probeert het, na Google Buzz, nog eens in de sociale netwerksfeer. Ditmaal moet Google+ concurrenten als Facebook en consoorten gaan bevechten. Google+ is voorlopig nog een testproject en dus enkel beschikbaar op uitnodiging. Maar op de website kan je voorlopig al wat meer informatie achterhalen over de werking van de sociale netwerksite. Google+ doet weinig anders dan de Facebooks en Netlogs van deze wereld: je kan er een profiel aanmaken, vrienden uitnodigen, statusupdates doen en foto's en video's delen. Bij Google+ wordt de nadruk wel op 'Kringen' (Circles) gelegd: je kan daarmee gemakkelijk zelf bepalen welke vrienden welke informatie zien (je baas kan bijvoorbeeld je vakantiefoto's niet zien, maar je vrienden wel). Die Kringen werken eenvoudig via 'drag & drop'. 'Sparks' is een functie die op basis van je interesses vrijblijvend leuke artikels, websites en video's probeert aan te bieden. De functie 'HangOuts' moet de drempel tot videochatten verlagen. Het principe is dat je er 'toevallig' vrienden tegen het virtuele lijf loopt. "Laat je vrienden weten dat je beschikbaar bent en ontdek wie langskomt om te videochatten. Tot we teleportatie perfectioneren, blijft dit de beste keuze", grapt Google op z'n site. Voor Google is Google+ al een tweede poging om een sociaal netwerk te lanceren. Google Buzz, dat begin vorig jaar toegevoegd werd aan Gmail, is eigenlijk nooit van de grond gekomen.