Google kondigt verbeteringen aan voor Drive en Lens

06/03/18 om 17:07 - Bijgewerkt op 07/03/18 om 13:38

Google Lens kan nu contacten creëren aan de hand van visitekaartjes, en voor gids spelen bij beelden van monumenten. Drive krijgt een nieuwe interface met een aantal verbeteringen.

Google kondigt verbeteringen aan voor Drive en Lens

© .

Google Lens is een dienst die artificiële intelligentie naar 'Assistant' en 'Foto's' brengt. Op basis van camerabeelden of foto's krijg je zoekresultaten en suggesties te zien. Google heeft de functionaliteit nu uitgebreid met een 'gidsfunctie' voor bezienswaardigheden en monumenten. Als je bijvoorbeeld een foto van de toren van Pisa laat analyseren, zal Lens een kleine uitleg voorzien bij het monument.

Daarnaast krijgt de dienst ook een feature die ook telefoons van Huawei en Samsung al ondersteunen vanuit hun contacten-apps. Je kan nu met visitekaartjes nieuwe contacten toevoegen, want de AI-algoritmes van Lens herkennen gegevens zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Op die manier hoef je de visitekaartjes in kwestie niet meer fysiek bij je te houden.

Slimmere Drive

Verder krijgt de interface van Google Drive een ware facelift. De bedoeling is dat de clouddienst van Google beter geschikt zal zijn voor het samenwerken met collega's. Bij elk gedeeld bestand verschijnt er nu de naam van de gebruiker in kwestie die het met je gedeeld heeft. Een nieuw 'snelle toegang'-menu ordent al je bestanden per gebruiker.

Daarnaast beweert de zoekgigant dat voorspellende AI-algoritmes nu kunnen inschatten naar welke bestanden je als gebruiker op zoek bent. Op die manier krijgen ze een prominenter plaatsje in je zoekresultaten van Drive.

De nieuwe Drive-features komen online in de komende weken. Google Lens is nu nog alleen voor Pixel-gebruikers beschikbaar, maar Google heeft eerder al aangekondigd dat het weldra ook naar andere telefoons zal worden uitgerold. Al is het nog onduidelijk wanneer we dat precies mogen verwachten.

Update 07/03: Google brengt Lens naar alle Android-telefoons die Google Foto's gebruiken. Sommige toestellen, voornamelijk flagships, zullen de functie ook in Assistant te zien krijgen.

Lees meer over:

Onze partners