De overnamehonger van Google is nog niet gestild. De Amerikaanse internetgigiant heeft nu ook de Britse start-up DeepMind gekocht, die gespecialiseerd is in artificiële intelligentie.

Dat heeft Google bevestigd na berichten in verschillende media. Officieel wordt er geen prijs genoemd, maar de Financial Times heeft het over een overnamebedrag van circa 500 miljoen dollar (365 miljoen euro). Ook de sociaalnetwerksite Facebook zou op DeepMind hebben geaasd.

Google kan de methodes van artificiële intelligentie gebruiken om grote databestanden beter te ontsluiten. De onderneming werkt onder meer aan de dienst Google Now, die optreedt als een soort persoonlijke assistent van de gebruiker en bijvoorbeeld kan waarschuwen wanneer bepaalde termijnen overschreden dreigen te worden. (Belga)

De overnamehonger van Google is nog niet gestild. De Amerikaanse internetgigiant heeft nu ook de Britse start-up DeepMind gekocht, die gespecialiseerd is in artificiële intelligentie. Dat heeft Google bevestigd na berichten in verschillende media. Officieel wordt er geen prijs genoemd, maar de Financial Times heeft het over een overnamebedrag van circa 500 miljoen dollar (365 miljoen euro). Ook de sociaalnetwerksite Facebook zou op DeepMind hebben geaasd. Google kan de methodes van artificiële intelligentie gebruiken om grote databestanden beter te ontsluiten. De onderneming werkt onder meer aan de dienst Google Now, die optreedt als een soort persoonlijke assistent van de gebruiker en bijvoorbeeld kan waarschuwen wanneer bepaalde termijnen overschreden dreigen te worden. (Belga)