Google neemt het bedrijf Titan Aerospace over. Daarmee snoept het de dronemaker af van concurrent Facebook.

Titan Aerospace maakt drones, waaronder een toestel dat met behulp van zonne-energie tot vijf jaar kan rondzweven als een 'atmosferische satelliet'. Hiervan stond de lancering gepland tegen 2015. Dat trok vorige maand de interesse van Facebook dat de technologie wou inzetten om wereldwijd, met de focus op ontwikkelingsgebieden, internet aan te bieden. Maar Titan Aerospace sloeg het bod af om nu in te gaan op dat van Google.

Ook de zoekgigant speelt met het idee om al vliegend internet te voorzien. Vooralsnog wou het dat met ballonnen doen. Maar de overname past wel in het verlengde van dat plan.

Veel details over de overname worden niet bekendgemaakt, maar het aanbod dat Titan Aerospace afsloeg zou volgens bronnen van Techcrunch rond de 60 miljoen dollar (of 44 miljoen euro) hebben gelegen. Het bedrijf wordt geleid door Vern Raburn en is gevestigt in de Amerikaanse staat New Mexico en telt twintig werknemers die allen in dienst komen van Google.

Google neemt het bedrijf Titan Aerospace over. Daarmee snoept het de dronemaker af van concurrent Facebook. Titan Aerospace maakt drones, waaronder een toestel dat met behulp van zonne-energie tot vijf jaar kan rondzweven als een 'atmosferische satelliet'. Hiervan stond de lancering gepland tegen 2015. Dat trok vorige maand de interesse van Facebook dat de technologie wou inzetten om wereldwijd, met de focus op ontwikkelingsgebieden, internet aan te bieden. Maar Titan Aerospace sloeg het bod af om nu in te gaan op dat van Google. Ook de zoekgigant speelt met het idee om al vliegend internet te voorzien. Vooralsnog wou het dat met ballonnen doen. Maar de overname past wel in het verlengde van dat plan. Veel details over de overname worden niet bekendgemaakt, maar het aanbod dat Titan Aerospace afsloeg zou volgens bronnen van Techcrunch rond de 60 miljoen dollar (of 44 miljoen euro) hebben gelegen. Het bedrijf wordt geleid door Vern Raburn en is gevestigt in de Amerikaanse staat New Mexico en telt twintig werknemers die allen in dienst komen van Google.