Tot op heden is de Alphabet-holding digitaal via "abc.xyz" te bereiken. "We hebben gemerkt dat we bij abc.xyz een paar letters ontbreken", aldus een woordvoerder van Google aan technologieblog Recode. De website "alphabet.com" bestaat eveneens, maar wordt sinds 1995 door autobouwer BMW gebruikt. Het is namelijk ook de naam van het leaseplan van de Duitse autofabrikant.

Alphabet is een verzameling van alle activiteiten die nu onder Google vallen, zoals startup-financierder Google Ventures, gezondheidstak Calicio, apparatenmaker Nest en innovatielab Google X. Videoplatform YouTube en besturingssysteem Android blijven onderdeel van dochter Google. Voor gebruikers verandert er overigens niets. Het is niet bekend hoeveel Google heeft betaald en wie de verkoper is. (Belga/WK)

Tot op heden is de Alphabet-holding digitaal via "abc.xyz" te bereiken. "We hebben gemerkt dat we bij abc.xyz een paar letters ontbreken", aldus een woordvoerder van Google aan technologieblog Recode. De website "alphabet.com" bestaat eveneens, maar wordt sinds 1995 door autobouwer BMW gebruikt. Het is namelijk ook de naam van het leaseplan van de Duitse autofabrikant.Alphabet is een verzameling van alle activiteiten die nu onder Google vallen, zoals startup-financierder Google Ventures, gezondheidstak Calicio, apparatenmaker Nest en innovatielab Google X. Videoplatform YouTube en besturingssysteem Android blijven onderdeel van dochter Google. Voor gebruikers verandert er overigens niets. Het is niet bekend hoeveel Google heeft betaald en wie de verkoper is. (Belga/WK)