Google heeft chatdienst Meebo gekocht.

Er waren al eerder geruchten over een overname van Meebo door Google, maar de internetgigant heeft ze nu pas bevestigd. De overnameprijs werd niet meegedeeld, maar hier en daar wordt de som van 100 miljoen dollar genoemd.

De Meebo-werknemers gaan meewerken aan sociale netwerkprojecten van Google, onder meer bij Google+. Wat er met instant messagingdienst Meebo zelf gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Naar verluidt is een combinatie met Google's chatdienst Talk een mogelijke optie.

Google heeft chatdienst Meebo gekocht. Er waren al eerder geruchten over een overname van Meebo door Google, maar de internetgigant heeft ze nu pas bevestigd. De overnameprijs werd niet meegedeeld, maar hier en daar wordt de som van 100 miljoen dollar genoemd. De Meebo-werknemers gaan meewerken aan sociale netwerkprojecten van Google, onder meer bij Google+. Wat er met instant messagingdienst Meebo zelf gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Naar verluidt is een combinatie met Google's chatdienst Talk een mogelijke optie.