Google heeft de uitgeverij van reisgidsen Frommer's overgenomen.

Moederbedrijf John Wiley and Sons had Frommer's in het voorjaar al te koop gezet. Google heeft het bedrijf nu gekocht - volgens The Wall Street Journal voor 25 miljoen dollar - om zijn eigen portfolio op de reismarkt te versterken. De internetreus is al enige tijd aan het bouwen aan een sterk pakket voor de reismarkt. Zo kocht het in 2010 ITA, dat software voor vluchtinformatie en vliegtickets in huis had. Daarmee lanceerde het zijn eigen vluchtboekingsdienst Google Flight. Vorig jaar nam het ook restaurantrecensiesite Zagat over.

Frommer's zal gecombineerd worden met Zagat, zo zegt Google, zodat er een brede reisrecensiesite kan groeien. Op die manier evolueert het bedrijf naar een tegenspeler voor de Tripadvisors en Yelps van deze wereld. Het is niet duidelijk of de Frommer's-boeken ook nog in gedrukte vorm zullen verschijnen.

Google heeft de uitgeverij van reisgidsen Frommer's overgenomen. Moederbedrijf John Wiley and Sons had Frommer's in het voorjaar al te koop gezet. Google heeft het bedrijf nu gekocht - volgens The Wall Street Journal voor 25 miljoen dollar - om zijn eigen portfolio op de reismarkt te versterken. De internetreus is al enige tijd aan het bouwen aan een sterk pakket voor de reismarkt. Zo kocht het in 2010 ITA, dat software voor vluchtinformatie en vliegtickets in huis had. Daarmee lanceerde het zijn eigen vluchtboekingsdienst Google Flight. Vorig jaar nam het ook restaurantrecensiesite Zagat over. Frommer's zal gecombineerd worden met Zagat, zo zegt Google, zodat er een brede reisrecensiesite kan groeien. Op die manier evolueert het bedrijf naar een tegenspeler voor de Tripadvisors en Yelps van deze wereld. Het is niet duidelijk of de Frommer's-boeken ook nog in gedrukte vorm zullen verschijnen.