Het eerste product van Nest was vorig jaar een slimme thermostaat die via een smartphone te bedienen is en automatisch de gewoonets van zijn eigenaar leert. Als u elke dag om zeven uur de deur uitgaat, dan leert de thermostaat dat. Als u één keer per week een uurtje thuiskomt over de middag, dan weet hij dat ook en warmt hij het huis alvast op.

De thermostaat, die er ook erg goed uitziet, maakte van Nest in één klap één van de marktleiders in slimme apparaten om woningen te automatiseren. Met de overname zet Google zichzelf mee aan kop in dat nieuwe marktsegment.

Dat Google daar 3,2 miljard dollar (2,3 miljard euro)oor over heeft, spreekt boekdelen. Op de voorbije CES (Consumer Electronics Show, de grootste elektronicabeurs ter wereld) in Las Vegas was thuisautomatisering een van de grote trends.

De oprichter van Nest is Tony Fadell, een man die bij Apple werkte en gezien wordt als de geestelijke vader van de iPod. Net als dat apparaat werd de Nest alom geloofd om zijn elegante design en zijn intuïtieve bediening.

Eerder dit jaar kwam Nest uit met een slimme rookdetector. Ook die is via het internet met de smartphone van de eigenaar verbonden en kan via wifi met andere soortgelijke rookdetectors in huis communiceren.

Het eerste product van Nest was vorig jaar een slimme thermostaat die via een smartphone te bedienen is en automatisch de gewoonets van zijn eigenaar leert. Als u elke dag om zeven uur de deur uitgaat, dan leert de thermostaat dat. Als u één keer per week een uurtje thuiskomt over de middag, dan weet hij dat ook en warmt hij het huis alvast op. De thermostaat, die er ook erg goed uitziet, maakte van Nest in één klap één van de marktleiders in slimme apparaten om woningen te automatiseren. Met de overname zet Google zichzelf mee aan kop in dat nieuwe marktsegment. Dat Google daar 3,2 miljard dollar (2,3 miljard euro)oor over heeft, spreekt boekdelen. Op de voorbije CES (Consumer Electronics Show, de grootste elektronicabeurs ter wereld) in Las Vegas was thuisautomatisering een van de grote trends. De oprichter van Nest is Tony Fadell, een man die bij Apple werkte en gezien wordt als de geestelijke vader van de iPod. Net als dat apparaat werd de Nest alom geloofd om zijn elegante design en zijn intuïtieve bediening. Eerder dit jaar kwam Nest uit met een slimme rookdetector. Ook die is via het internet met de smartphone van de eigenaar verbonden en kan via wifi met andere soortgelijke rookdetectors in huis communiceren.