De Amerikaanse internetgigant Google heeft voor 750 miljoen dollar het bedrijf AdMob gekocht, dat gespecialiseerd is in reclame op mobiele telefoons.

Met de overname hoopt het concern te kunnen profiteren van een nieuwe, boomende markt, en minder afhankelijk te worden van reclame op websites.

Via AdMob kan er voor enkele centen per klik geadverteerd worden op mobiele websites. Sinds de opstart van het bedrijf heeft AdMob al ruim 125 miljard 'adviews' kunnen optekenen. Dat is niet onopgemerkt gebleven in Mountain View.

"Mobiele reclame heeft een gigantisch potentieel. Ook al staat de sector nu nog maar in zijn kinderschoenen, toch heeft AdMob uitzonderlijke progressie geboekt op zeer korte tijd", luidt het in een persbericht.

AdMob werd in 2006 opgericht door een rist investeringsfondsen. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in het Californische San Mateo, en heeft ook kantoren in Londen en Singapore.

De Amerikaanse internetgigant Google heeft voor 750 miljoen dollar het bedrijf AdMob gekocht, dat gespecialiseerd is in reclame op mobiele telefoons. Met de overname hoopt het concern te kunnen profiteren van een nieuwe, boomende markt, en minder afhankelijk te worden van reclame op websites. Via AdMob kan er voor enkele centen per klik geadverteerd worden op mobiele websites. Sinds de opstart van het bedrijf heeft AdMob al ruim 125 miljard 'adviews' kunnen optekenen. Dat is niet onopgemerkt gebleven in Mountain View. "Mobiele reclame heeft een gigantisch potentieel. Ook al staat de sector nu nog maar in zijn kinderschoenen, toch heeft AdMob uitzonderlijke progressie geboekt op zeer korte tijd", luidt het in een persbericht. AdMob werd in 2006 opgericht door een rist investeringsfondsen. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in het Californische San Mateo, en heeft ook kantoren in Londen en Singapore.