Volgens de waakhond kunnen gebruikers moeilijk vinden wat voor gegevens Google verwerkt en hoelang die informatie wordt bewaard. De informatie is ''buitensporig verspreid over meerdere documenten'', soms moeten mensen ''vijf of zes keer doorklikken'' voordat ze op de juiste plek komen en zelfs dan is de informatie ''niet altijd helder en begrijpelijk'' en ''te algemeen en vaag'', aldus de CNIL.

De sanctie komt er na twee verschillende klachten tegen Google door de organisaties Quadrature du Net (Frans) en None Of Your Business, opgericht door de Oostenrijkse privacy-activist Max Schrems. Als Google in beroep wil gaan, dan zal dat via de Franse Raad van State moeten gebeuren.

Volgens de waakhond kunnen gebruikers moeilijk vinden wat voor gegevens Google verwerkt en hoelang die informatie wordt bewaard. De informatie is ''buitensporig verspreid over meerdere documenten'', soms moeten mensen ''vijf of zes keer doorklikken'' voordat ze op de juiste plek komen en zelfs dan is de informatie ''niet altijd helder en begrijpelijk'' en ''te algemeen en vaag'', aldus de CNIL.De sanctie komt er na twee verschillende klachten tegen Google door de organisaties Quadrature du Net (Frans) en None Of Your Business, opgericht door de Oostenrijkse privacy-activist Max Schrems. Als Google in beroep wil gaan, dan zal dat via de Franse Raad van State moeten gebeuren.