Google heeft een toepassing voor gezichtsherkenning gelanceerd voor zijn sociale netwerk Google+. Het systeem moet internetgebruikers toelaten om met Google+ foto's terug te vinden waar ze zelf op staan. De toepassing zal optioneel zijn, zegt Google, dat zo de kritiek hoopt te counteren die rivaal Facebook over zich heen kreeg bij de lancering van een gelijkaardig systeem begin dit jaar. Gebruikers moeten dus vooraf toestemming geven om hun gezicht te laten herkennen.

Wie "Find My Face" activeert, laat Google+ toe om op foto's die geüpload worden op het netwerk gebruikers te herkennen en hen aan te bieden om de foto te taggen.

Google+ telt vandaag al meer dan 40 miljoen gebruikers, maar blijft daarmee ver achter op Facebook, dat er meer dan 800 miljoen heeft.

Google heeft een toepassing voor gezichtsherkenning gelanceerd voor zijn sociale netwerk Google+. Het systeem moet internetgebruikers toelaten om met Google+ foto's terug te vinden waar ze zelf op staan. De toepassing zal optioneel zijn, zegt Google, dat zo de kritiek hoopt te counteren die rivaal Facebook over zich heen kreeg bij de lancering van een gelijkaardig systeem begin dit jaar. Gebruikers moeten dus vooraf toestemming geven om hun gezicht te laten herkennen. Wie "Find My Face" activeert, laat Google+ toe om op foto's die geüpload worden op het netwerk gebruikers te herkennen en hen aan te bieden om de foto te taggen. Google+ telt vandaag al meer dan 40 miljoen gebruikers, maar blijft daarmee ver achter op Facebook, dat er meer dan 800 miljoen heeft.