Google zet vraagtekens bij de effectiviteit en laakt met name het juridiseren van het gebruik van het web. "Dit voorstel suggereert dat alle werken zoals tekst, video en beelden moeten worden gefilterd. Dat betekent dat het internet verandert in een plek waar alles dat wordt geüpload door gebruikers, eerst langs advocaten moet", schrijft Google.

Maar Google ziet ook positieve punten in het voorstel van de Commissie. Zo wil de Commissie dat makers en uitgevers van digitale werken transparanter zijn over het gebruik en de vergoeding van auteursrechten. Google noemt dat een belangrijke stap voorwaarts voor contentmakers.

De reactie van Google werd gepubliceerd door de vicepresident Global Policy, Caroline Atkinson.

(ANP/WK)

Google zet vraagtekens bij de effectiviteit en laakt met name het juridiseren van het gebruik van het web. "Dit voorstel suggereert dat alle werken zoals tekst, video en beelden moeten worden gefilterd. Dat betekent dat het internet verandert in een plek waar alles dat wordt geüpload door gebruikers, eerst langs advocaten moet", schrijft Google.Maar Google ziet ook positieve punten in het voorstel van de Commissie. Zo wil de Commissie dat makers en uitgevers van digitale werken transparanter zijn over het gebruik en de vergoeding van auteursrechten. Google noemt dat een belangrijke stap voorwaarts voor contentmakers.De reactie van Google werd gepubliceerd door de vicepresident Global Policy, Caroline Atkinson.(ANP/WK)