Google heeft in New York Google Wallet gelanceerd, een nieuw betaalsysteem waarbij de consument zijn gsm als portefeuille kan gebruiken. De nieuwe applicatie zit nog in een testfase en kan in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten te gebruikt worden.

De internetgigant werkt voor Google Wallet samen met onder meer Citigroup en Mastercard. Google sluit niet uit dat ook andere partners zich later aansluiten.

De nieuwe applicatie zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn voor de Amerikaanse consument. Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Near-Field Communication (NFC), een technologie die in de nieuwste telefoons wordt ingebouwd en contactloos betalen toelaat. De consument beweegt zijn gsm over een contactpunt bij de winkelier en verricht zo de betaling.

Google maakt zich sterk dat het nieuw betaalsysteem later ook internationaal gelanceerd zal worden, onder meer in Europa en Azië.

Bron: Belga

Google heeft in New York Google Wallet gelanceerd, een nieuw betaalsysteem waarbij de consument zijn gsm als portefeuille kan gebruiken. De nieuwe applicatie zit nog in een testfase en kan in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten te gebruikt worden. De internetgigant werkt voor Google Wallet samen met onder meer Citigroup en Mastercard. Google sluit niet uit dat ook andere partners zich later aansluiten. De nieuwe applicatie zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn voor de Amerikaanse consument. Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Near-Field Communication (NFC), een technologie die in de nieuwste telefoons wordt ingebouwd en contactloos betalen toelaat. De consument beweegt zijn gsm over een contactpunt bij de winkelier en verricht zo de betaling. Google maakt zich sterk dat het nieuw betaalsysteem later ook internationaal gelanceerd zal worden, onder meer in Europa en Azië. Bron: Belga