Google wil zijn besturingssysteem Chrome OS én in één klap zijn eerste eigen netbook testen. Het prototype van de netbook wordt nu ter beschikking gesteld aan ontwikkelaars.

Chrome OS werd een jaar geleden aangekondigd. Het zou een internetgebaseerd besturingssysteem worden. Normaal gezien waren de eerste toestellen - netbooks - gepland voor de eindejaarsperiode, maar Google meldt nu dat het OS eerst grondig getest moet worden. Dus wordt het over een andere boeg gegooid: Chrome OS en een eerste prototype van een netbook, de Cr-48.

Het zou een volledig zwart toestel zijn met een 12,1 inch scherm, een volwaardig toetsenbord (hoewel onder meer de capslock-toets en de functietoetsen ontbreken) en harddiskloos. De netbook zou een Intel Atom-cpu bevatten en een batterij met 8 uur levensduur. Het zou wifi en 3g ondersteunen. Google maakt zich sterk dat het toestel binnen de 10 seconden online is.

Onder meer Acer en Samsung zouden midden 2011 met Chrome-laptops op de markt komen. In de VS heeft Google daarvoor ook een overeenkomst met Verizon afgesloten.

Google wil zijn besturingssysteem Chrome OS én in één klap zijn eerste eigen netbook testen. Het prototype van de netbook wordt nu ter beschikking gesteld aan ontwikkelaars. Chrome OS werd een jaar geleden aangekondigd. Het zou een internetgebaseerd besturingssysteem worden. Normaal gezien waren de eerste toestellen - netbooks - gepland voor de eindejaarsperiode, maar Google meldt nu dat het OS eerst grondig getest moet worden. Dus wordt het over een andere boeg gegooid: Chrome OS en een eerste prototype van een netbook, de Cr-48. Het zou een volledig zwart toestel zijn met een 12,1 inch scherm, een volwaardig toetsenbord (hoewel onder meer de capslock-toets en de functietoetsen ontbreken) en harddiskloos. De netbook zou een Intel Atom-cpu bevatten en een batterij met 8 uur levensduur. Het zou wifi en 3g ondersteunen. Google maakt zich sterk dat het toestel binnen de 10 seconden online is. Onder meer Acer en Samsung zouden midden 2011 met Chrome-laptops op de markt komen. In de VS heeft Google daarvoor ook een overeenkomst met Verizon afgesloten.