Google gaat met de lancering van online muziekwinkel Google Music de strijd aan met iTunes van Apple.

De online muziekwinkel van Google zat er al even aan te komen, maar de onderhandelingen met platenmaatschappijen liepen niet al te vlot. Doch nu is de kogel door de kerk. Gebruikers zullen via Google Music voorlopig de keuze krijgen uit meer dan 13 miljoen mp3's (320kbps-kwaliteit) van artiesten onder contract bij Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI en heel wat onafhankelijke labels (vertegenwoordigd via Merlin). Met Warner is er nog geen deal gesloten. De meeste nummers kosten tussen 99 dollarcent en 1,29 dollar, maar elke dag zullen er gratis nummers beschikbaar zijn.

Google Music is, voorlopig enkel in de VS, beschikbaar via Android Market, de applicatiewinkel van Google. De komende dagen komen er versies voor tablets en smartphones die op Android draaien. Het is nog niet duidelijk wanneer Google Music er in Europa komt.

Google gaat met de lancering van online muziekwinkel Google Music de strijd aan met iTunes van Apple. De online muziekwinkel van Google zat er al even aan te komen, maar de onderhandelingen met platenmaatschappijen liepen niet al te vlot. Doch nu is de kogel door de kerk. Gebruikers zullen via Google Music voorlopig de keuze krijgen uit meer dan 13 miljoen mp3's (320kbps-kwaliteit) van artiesten onder contract bij Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI en heel wat onafhankelijke labels (vertegenwoordigd via Merlin). Met Warner is er nog geen deal gesloten. De meeste nummers kosten tussen 99 dollarcent en 1,29 dollar, maar elke dag zullen er gratis nummers beschikbaar zijn. Google Music is, voorlopig enkel in de VS, beschikbaar via Android Market, de applicatiewinkel van Google. De komende dagen komen er versies voor tablets en smartphones die op Android draaien. Het is nog niet duidelijk wanneer Google Music er in Europa komt.