Google Keep kan gebruikt worden met een app voor Android-smartphones en -tablets die draaien op Android 4.0 of hoger (Ice Cream Sandwich of Jelly Bean, dus), of via de website drive.google.com/keep. Google deelt mee dat de dienst in de komende weken ook rechtstreeks toegankelijk wordt vanuit Google-accounts.

Behalve de taken die we hierboven opsomden, doet Google Keep niet zo heel veel. Je kan je notities kleurtjes meegeven, zoals Post-It-briefjes, maar je kan ze niet sorteren per categorie. Notities kunnen achteraf geredigeerd worden, je kan ze verplaatsen en je kan ze dicteren met stemherkenning.

Bliksemsnel

Google Keep heeft dus minder mogelijkheden dan, pakweg, het populaire Evernote. Aan de andere kant is de gebruikersinterface een stuk minder barok. Keep is overduidelijk bewust zo sec mogelijk gehouden: de app is bliksemsnel te hanteren.

De dienst is vooral handig voor mensen die sowieso in het Google/Android-ecosysteem ingebed zijn. Zo is het vanuit Android bijvoorbeeld een fluitje van een cent om Keep-notities te versturen met Gmail, of ze te delen via Facebook of Twitter.

Geen iPhone-app

Voor wie geen Android-apparaat op zak heft, si de zaak een stuk omslachtiger. Een iOS-app is er bijvoorbeeld vooralsnog niet, al is Google Keep voor iPhone- en iPadgebruikers wel toegankelijk vanuit de browser van die apparaten.

Google Keep kan gebruikt worden met een app voor Android-smartphones en -tablets die draaien op Android 4.0 of hoger (Ice Cream Sandwich of Jelly Bean, dus), of via de website drive.google.com/keep. Google deelt mee dat de dienst in de komende weken ook rechtstreeks toegankelijk wordt vanuit Google-accounts. Behalve de taken die we hierboven opsomden, doet Google Keep niet zo heel veel. Je kan je notities kleurtjes meegeven, zoals Post-It-briefjes, maar je kan ze niet sorteren per categorie. Notities kunnen achteraf geredigeerd worden, je kan ze verplaatsen en je kan ze dicteren met stemherkenning. Bliksemsnel Google Keep heeft dus minder mogelijkheden dan, pakweg, het populaire Evernote. Aan de andere kant is de gebruikersinterface een stuk minder barok. Keep is overduidelijk bewust zo sec mogelijk gehouden: de app is bliksemsnel te hanteren. De dienst is vooral handig voor mensen die sowieso in het Google/Android-ecosysteem ingebed zijn. Zo is het vanuit Android bijvoorbeeld een fluitje van een cent om Keep-notities te versturen met Gmail, of ze te delen via Facebook of Twitter. Geen iPhone-app Voor wie geen Android-apparaat op zak heft, si de zaak een stuk omslachtiger. Een iOS-app is er bijvoorbeeld vooralsnog niet, al is Google Keep voor iPhone- en iPadgebruikers wel toegankelijk vanuit de browser van die apparaten.