Google heeft per ongeluk eventjes informatie over de nog te verschijnen Nexus 5-smartphone in de Amerikaanse Google Play Store gezet.

Daaruit blijkt dat deze Android-telefoon onder meer uitgerust wordt met een full-HD-scherm van 4,95 inch en een Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz. Er komen twee versies op de markt: één van 16 en één van 32 GB.

Voor de Nexus-smartphones werkt Google traditioneel samen met een andere Android-fabrikant, in dit geval LG. De apparaten beschikken steevast over de laatste Android-software - hier de 4.4-versie KitKat - en worden relatief goedkoop in de markt gezet - de Nexus 5 heeft een prijskaartje vanaf 349 dollar.

De Nexus 5 wordt naar verwachting samen met het nieuwe Android-besturingssysteem aangekondigd op 28 oktober.

Google heeft per ongeluk eventjes informatie over de nog te verschijnen Nexus 5-smartphone in de Amerikaanse Google Play Store gezet. Daaruit blijkt dat deze Android-telefoon onder meer uitgerust wordt met een full-HD-scherm van 4,95 inch en een Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz. Er komen twee versies op de markt: één van 16 en één van 32 GB. Voor de Nexus-smartphones werkt Google traditioneel samen met een andere Android-fabrikant, in dit geval LG. De apparaten beschikken steevast over de laatste Android-software - hier de 4.4-versie KitKat - en worden relatief goedkoop in de markt gezet - de Nexus 5 heeft een prijskaartje vanaf 349 dollar. De Nexus 5 wordt naar verwachting samen met het nieuwe Android-besturingssysteem aangekondigd op 28 oktober.