De 7.1 beta komt er eerst voor de Nexus 6P, 5X en Pixel C Tablet. De Pixel en Pixel XL - de toestellen die Google volledig in eigen beheer uitbrengt - komen op 20 oktober uit en worden dan al geleverd met de nieuwste versie van Nougat. De Pixel-toestellen krijgen ook exclusief Google Assistent, Pixel Camera en Pixel Launcher meegeleverd.

Google heeft gezegd dat het de Nexus-toestellen zal blijven ondersteunen, maar de tijd dat die telefoons als eerste over de nieuwste updates beschikken zijn voorbij.

Nieuwe functies

Voor de overige toestellen krijgt de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem het Daydream vr-platform meegeleverd, komt de nachtmodus beschikbaar en worden app-snelkoppelingen toegevoegd. Hiermee kan je via het app-icoon een select aantal acties uitvoeren zonder die app daadwerkelijk te openen. Ze kunnen gebruikt worden door over een app naar boven te vegen. Ontwikkelaars kunnen maximaal vijf van dit soort shortcuts aan een app toevoegen.

Google toonde Android 7.1 al bij de presentatie van de Pixel-smartphones, maar liet er toen nog geen details over los. Met de bekendmaking van de releasedatum is dat nu wel gebeurd.

De 7.1 beta komt er eerst voor de Nexus 6P, 5X en Pixel C Tablet. De Pixel en Pixel XL - de toestellen die Google volledig in eigen beheer uitbrengt - komen op 20 oktober uit en worden dan al geleverd met de nieuwste versie van Nougat. De Pixel-toestellen krijgen ook exclusief Google Assistent, Pixel Camera en Pixel Launcher meegeleverd. Google heeft gezegd dat het de Nexus-toestellen zal blijven ondersteunen, maar de tijd dat die telefoons als eerste over de nieuwste updates beschikken zijn voorbij. Nieuwe functiesVoor de overige toestellen krijgt de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem het Daydream vr-platform meegeleverd, komt de nachtmodus beschikbaar en worden app-snelkoppelingen toegevoegd. Hiermee kan je via het app-icoon een select aantal acties uitvoeren zonder die app daadwerkelijk te openen. Ze kunnen gebruikt worden door over een app naar boven te vegen. Ontwikkelaars kunnen maximaal vijf van dit soort shortcuts aan een app toevoegen.Google toonde Android 7.1 al bij de presentatie van de Pixel-smartphones, maar liet er toen nog geen details over los. Met de bekendmaking van de releasedatum is dat nu wel gebeurd.