Voor wie wel eens verloren loopt in grote luchthavens, universiteiten, musea of kerken, is er nu een indoor-versie van Google Maps. In België gidst de Android-app je doorheen Brussels Airport, BOZAR, de Basiliek van Koekelberg en de universiteiten van Gent, Brussel en Louvain.

Indoor Google Maps is automatisch beschikbaar in de nieuwste versie van de kaartenapp voor Android. De toepassing herkent de locatie van de gebruiker, maar ook de specifieke verdieping waar hij zich in een gebouw bevindt.

Google heeft zelf een hele rits plattegronden van allerhande internationale gebouwen toegevoegd aan de app, maar eigenaars kunnen ook zelf hun plan uploaden.

In België is Indoor Google Maps te raadplegen binnenin het Brussels Museum voor Schone Kunsten BOZAR, de luchthaven van Zaventem, de Basiliek van Koekelberg, de VUB, de UGent en de Université Catholique de Louvain (UCL). Het indoor-project is ontwikkeld door de Belg Cédric Dupont, medewerker van het Google Maps for Mobile-team en oud-student van het UCL.

Voor wie wel eens verloren loopt in grote luchthavens, universiteiten, musea of kerken, is er nu een indoor-versie van Google Maps. In België gidst de Android-app je doorheen Brussels Airport, BOZAR, de Basiliek van Koekelberg en de universiteiten van Gent, Brussel en Louvain. Indoor Google Maps is automatisch beschikbaar in de nieuwste versie van de kaartenapp voor Android. De toepassing herkent de locatie van de gebruiker, maar ook de specifieke verdieping waar hij zich in een gebouw bevindt. Google heeft zelf een hele rits plattegronden van allerhande internationale gebouwen toegevoegd aan de app, maar eigenaars kunnen ook zelf hun plan uploaden. In België is Indoor Google Maps te raadplegen binnenin het Brussels Museum voor Schone Kunsten BOZAR, de luchthaven van Zaventem, de Basiliek van Koekelberg, de VUB, de UGent en de Université Catholique de Louvain (UCL). Het indoor-project is ontwikkeld door de Belg Cédric Dupont, medewerker van het Google Maps for Mobile-team en oud-student van het UCL.