In een verklaring op zijn blog stelt Google, dat 60 procent van de wereld geen directe internettoegang heeft. Mensen in die gebieden kunnen dus geen gebruik maken van Google Maps. Door een nieuwe downloadvoorziening wordt die leemte nu opgevuld.

Downloaden

Gebruikers kunnen op korte termijn een kopie van Google Maps downloaden op hun smartphone. Ze hebben dan de beschikking over een digitaal doorzoekbaar deeltje van de wereld, inclusief alle meta-gegevens zoals points of interest (POI's).

Eerst Android

Gebruikers van een Android smartphone krijgen als eerste de beschikking over de nieuwe functie, later volgt een versie voor iOS. Dit meldt Amanda Bishop, Product Manager, Google Maps op het blog.

Bron: Automatiseringgids

In een verklaring op zijn blog stelt Google, dat 60 procent van de wereld geen directe internettoegang heeft. Mensen in die gebieden kunnen dus geen gebruik maken van Google Maps. Door een nieuwe downloadvoorziening wordt die leemte nu opgevuld.DownloadenGebruikers kunnen op korte termijn een kopie van Google Maps downloaden op hun smartphone. Ze hebben dan de beschikking over een digitaal doorzoekbaar deeltje van de wereld, inclusief alle meta-gegevens zoals points of interest (POI's).Eerst AndroidGebruikers van een Android smartphone krijgen als eerste de beschikking over de nieuwe functie, later volgt een versie voor iOS. Dit meldt Amanda Bishop, Product Manager, Google Maps op het blog. Bron: Automatiseringgids