Nexus One, de fel gehypte smartphone van Google, zal op vijf januari worden voorgesteld aan het grote publiek. Vanaf dan kan het toestel ook besteld worden in de VS, via T-Mobile.

Volgens een rist screenshots die circuleren op het internet zou een simlockvrij toestel 530 dollar kosten. Wie een tweejarig contract ter waarde van 80 dollar per maand afsluit bij T-Mobile, zal slechts 180 dollar betalen.

Hiermee ligt de prijs van de Nexus One (eigenlijk een toestel van HTC) ongeveer even hoog als die van de iPhone. Werknemers van T-Mobile werden via [het intranet] van hun bedrijf al op de hoogte gebracht over de lancering van een Android-toestel van Google.

Op het eerste zicht lijkt het er op dat Google de smartphone ook zelf wil gaan verkopen. [Reuters citeert een bron] die stelt dat 'Google de toestellen op termijn zelf wil aanbieden, en commissie zal gaan opstrijken van mobiele operatoren.'

Nexus One, de fel gehypte smartphone van Google, zal op vijf januari worden voorgesteld aan het grote publiek. Vanaf dan kan het toestel ook besteld worden in de VS, via T-Mobile. Volgens een rist screenshots die circuleren op het internet zou een simlockvrij toestel 530 dollar kosten. Wie een tweejarig contract ter waarde van 80 dollar per maand afsluit bij T-Mobile, zal slechts 180 dollar betalen. Hiermee ligt de prijs van de Nexus One (eigenlijk een toestel van HTC) ongeveer even hoog als die van de iPhone. Werknemers van T-Mobile werden via [het intranet] van hun bedrijf al op de hoogte gebracht over de lancering van een Android-toestel van Google. Op het eerste zicht lijkt het er op dat Google de smartphone ook zelf wil gaan verkopen. [Reuters citeert een bron] die stelt dat 'Google de toestellen op termijn zelf wil aanbieden, en commissie zal gaan opstrijken van mobiele operatoren.'