Sanofi zet in op een samenwerking met de Alphabet-tak Verily om de manieren waarmee diabetes wordt gecontroleerd en behandeld te verbeteren. De samenwerkingsconstructie, die de naam Onduo heeft gekregen, is voor de farmaceut ook een manier om stevige concurrentie op de diabetesmarkt tegen te gaan.

Het aantal mensen met diabetes, ook wel suikerziekte, neemt wereldwijd toe. Alphabet zelf beweegt zich steeds meer op de medische markt. Eerder al werd bekend dat Google DeepMind, ook een Alphabet-onderdeel, samen met de Britse nationale gezondheidsdienst en het Moorfields Eye Hospital in Londen onderzoekt of computers gezichtsproblemen bij gebruikers kunnen ontdekken.

(ANP/WK)

Sanofi zet in op een samenwerking met de Alphabet-tak Verily om de manieren waarmee diabetes wordt gecontroleerd en behandeld te verbeteren. De samenwerkingsconstructie, die de naam Onduo heeft gekregen, is voor de farmaceut ook een manier om stevige concurrentie op de diabetesmarkt tegen te gaan.Het aantal mensen met diabetes, ook wel suikerziekte, neemt wereldwijd toe. Alphabet zelf beweegt zich steeds meer op de medische markt. Eerder al werd bekend dat Google DeepMind, ook een Alphabet-onderdeel, samen met de Britse nationale gezondheidsdienst en het Moorfields Eye Hospital in Londen onderzoekt of computers gezichtsproblemen bij gebruikers kunnen ontdekken.(ANP/WK)