Het bedrijf wist meer te verdienen met de clouddiensten en de zoekmachine. Bovendien wist Alphabet meer geld binnen te halen met advertenties, hoewel veel bedrijven wegens de economische onzekerheid hun reclamebudgetten verkleinen.

De totale omzet kwam uit op 69,7 miljard dollar, tegen bijna 62 miljard dollar een jaar geleden. Dat komt neer op een stijging van 13 procent. De totale advertentie-inkomsten stegen naar 56,3 miljard dollar, tegenover 50,4 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde naar 16 miljard dollar, van 18,5 miljard dollar een jaar geleden. Alphabet-topman Sundar Pichai is bezig de kosten te drukken door de werving van nieuw personeel voor de rest van het jaar te verminderen vanwege een mogelijke economische recessie. Alphabet telde aan het eind van het tweede kwartaal 174.000 werknemers. Dat waren er een jaar geleden 144.000.

Het bedrijf wist meer te verdienen met de clouddiensten en de zoekmachine. Bovendien wist Alphabet meer geld binnen te halen met advertenties, hoewel veel bedrijven wegens de economische onzekerheid hun reclamebudgetten verkleinen.De totale omzet kwam uit op 69,7 miljard dollar, tegen bijna 62 miljard dollar een jaar geleden. Dat komt neer op een stijging van 13 procent. De totale advertentie-inkomsten stegen naar 56,3 miljard dollar, tegenover 50,4 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde naar 16 miljard dollar, van 18,5 miljard dollar een jaar geleden. Alphabet-topman Sundar Pichai is bezig de kosten te drukken door de werving van nieuw personeel voor de rest van het jaar te verminderen vanwege een mogelijke economische recessie. Alphabet telde aan het eind van het tweede kwartaal 174.000 werknemers. Dat waren er een jaar geleden 144.000.