Oracle had miljarden dollars geëist van Google omdat het bij de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem Android gebruik heeft gemaakt van de programmeertaal Java. Die is ontwikkeld door Sun Microsystems, een bedrijf dat in 2010 door Oracle werd overgenomen.

Google werd in de kwestie eerder meermaals in het gelijk gesteld en zou geen regels hebben overtreden. Een Amerikaans hof van beroep dacht daar echter anders over en heeft de zaak terugverwezen naar een federale rechtbank in Californië, die zich over een mogelijke schadevergoeding moet buigen. De kwestie kan voor Google stevig in de papieren lopen omdat het leeuwendeel van de smartphones wereldwijd is uitgerust met Android.

Oracle had miljarden dollars geëist van Google omdat het bij de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem Android gebruik heeft gemaakt van de programmeertaal Java. Die is ontwikkeld door Sun Microsystems, een bedrijf dat in 2010 door Oracle werd overgenomen.Google werd in de kwestie eerder meermaals in het gelijk gesteld en zou geen regels hebben overtreden. Een Amerikaans hof van beroep dacht daar echter anders over en heeft de zaak terugverwezen naar een federale rechtbank in Californië, die zich over een mogelijke schadevergoeding moet buigen. De kwestie kan voor Google stevig in de papieren lopen omdat het leeuwendeel van de smartphones wereldwijd is uitgerust met Android.