Iedereen die een smartphone heeft met het Android besturingssysteem 1.6 of hoger, kan nu ook in België de Google Maps Navigation applicatie gebruiken. Toen Google in oktober vorig jaar de software voorstelde - en zich daardoor lijnrecht tegenover gps-fabrikanten als TomTom en Garmin positioneerde - was er nog onduidelijkheid of de toepassing ooit zijn weg zou kunnen vinden tot de Benelux.

Met Google Maps Navigation kun je van je smartphone een volwaardig navigatiesysteem maken, op basis van gps en mobiel internet en met gesproken rijinstructies. Een leuke extra is overigens dat je een route ook kunt bekijken in een overlay met de 3D-satellietbeelden van Google. Hoewel de positiebepaling via gps gebeurt, maakt de applicatie wel gebruik van de (mobiele) internetverbinding in je telefoon om je steeds van de meest recente kaarten en informatie te voorzien. Een niet onbelangrijke kanttekening - zeker in ons land - is dus dat je best over een mobiel internetabonnement met een ruim datavolume beschikt.

Iedereen die een smartphone heeft met het Android besturingssysteem 1.6 of hoger, kan nu ook in België de Google Maps Navigation applicatie gebruiken. Toen Google in oktober vorig jaar de software voorstelde - en zich daardoor lijnrecht tegenover gps-fabrikanten als TomTom en Garmin positioneerde - was er nog onduidelijkheid of de toepassing ooit zijn weg zou kunnen vinden tot de Benelux. Met Google Maps Navigation kun je van je smartphone een volwaardig navigatiesysteem maken, op basis van gps en mobiel internet en met gesproken rijinstructies. Een leuke extra is overigens dat je een route ook kunt bekijken in een overlay met de 3D-satellietbeelden van Google. Hoewel de positiebepaling via gps gebeurt, maakt de applicatie wel gebruik van de (mobiele) internetverbinding in je telefoon om je steeds van de meest recente kaarten en informatie te voorzien. Een niet onbelangrijke kanttekening - zeker in ons land - is dus dat je best over een mobiel internetabonnement met een ruim datavolume beschikt.