Google heeft besloten om opnieuw materiaal van Copiepresse, de vereniging van Frans- en Duitstalige krantenuitgevers in België, op te nemen in haar index.

Google kreeg naar eigen zeggen de nodige garanties van Copiepresse om het betalen van dwangsommen te vermijden. Dat meldt Mark Jansen, woordvoerder van Google Benelux. "Het zal waarschijnlijk nog een aantal uren duren voordat de index een update kan krijgen en de sites met inhoud van de leden van Copiepresse weer zichtbaar worden", aldus Jansen. In een persbericht laat Google weten dat het nooit hun wens is geweest om de websites te verwijderen uit hun index, maar dat ze het gerechtelijk bevel moesten respecteren totdat Copiepresse zich uitsprak.

"Wij zijn verheugd dat Copiepresse ons verzekeringen heeft kunnen geven op basis waarvan wij hun websites opnieuw kunnen opnemen in de zoekindex, zonder dat wij het risico lopen op boetes voortvloeiend uit het gerechtelijk bevel. We zullen dit dan ook zo snel mogelijk doen", zo luidt het.

Afgelopen vrijdag besliste Google om materiaal van Copiepresse niet langer in de index op te nemen. Het hof van beroep van Brussel bevestigde in mei 2011 grotendeels een uitspraak in eerste aanleg van februari 2007. De rechter legde Google toen in kortgeding een publicatieverbod op voor het materiaal van Copiepresse in Google Nieuws.

Copiepresse laat ondertussen weten dat ze enkel datgene herhaald heeft wat ze in 2007 ook al aan Google liet weten. "We hebben opnieuw onze toelating gegeven zodat er in de zoekrobot van Google kan worden verwezen naar de sites van onze leden", aldus Margaret Boribon, secretaris-generaal van Copiepresse.

Bron: Belga

Google heeft besloten om opnieuw materiaal van Copiepresse, de vereniging van Frans- en Duitstalige krantenuitgevers in België, op te nemen in haar index. Google kreeg naar eigen zeggen de nodige garanties van Copiepresse om het betalen van dwangsommen te vermijden. Dat meldt Mark Jansen, woordvoerder van Google Benelux. "Het zal waarschijnlijk nog een aantal uren duren voordat de index een update kan krijgen en de sites met inhoud van de leden van Copiepresse weer zichtbaar worden", aldus Jansen. In een persbericht laat Google weten dat het nooit hun wens is geweest om de websites te verwijderen uit hun index, maar dat ze het gerechtelijk bevel moesten respecteren totdat Copiepresse zich uitsprak. "Wij zijn verheugd dat Copiepresse ons verzekeringen heeft kunnen geven op basis waarvan wij hun websites opnieuw kunnen opnemen in de zoekindex, zonder dat wij het risico lopen op boetes voortvloeiend uit het gerechtelijk bevel. We zullen dit dan ook zo snel mogelijk doen", zo luidt het. Afgelopen vrijdag besliste Google om materiaal van Copiepresse niet langer in de index op te nemen. Het hof van beroep van Brussel bevestigde in mei 2011 grotendeels een uitspraak in eerste aanleg van februari 2007. De rechter legde Google toen in kortgeding een publicatieverbod op voor het materiaal van Copiepresse in Google Nieuws. Copiepresse laat ondertussen weten dat ze enkel datgene herhaald heeft wat ze in 2007 ook al aan Google liet weten. "We hebben opnieuw onze toelating gegeven zodat er in de zoekrobot van Google kan worden verwezen naar de sites van onze leden", aldus Margaret Boribon, secretaris-generaal van Copiepresse. Bron: Belga