Krebs was ruim vijftien jaar journalist bij de Washington Post maar werkt sinds enkele jaren voor zijn eigen blog Krebs On Security waarin hij vaak opmerkelijke onthullingen doet. Maar een van zijn laatste berichten werd hem niet in dank afgenomen. Daarn schreef hij over vDOS, een dienst van twee Israëlische mannen die cyberaanvallen tegen betaling uitvoeren volgens Krebs.

Na het bericht volgde een arrestatie en werd de site van de cybercriminelen offline gehaald. Maar sindsdien krijgt de site van Krebs zelf een zware aanval te verwerken. Met pieken tot 620 gigabits per seconde zou de impact bijna dubbel zo zwaar zijn als wat zijn hoster Akamai eerder al had gezien bij andere aanvallen.

Akamai, dat voor veel grote websites hosting of de aflevering van media (zoals foto's en video's) voorziet, had op het moment geen andere keuze dan om de website van Krebs af te sluiten om te voorkomen dat de aanval ook andere sites zou treffen. In een gesprek met de Boston Globe spreekt het bedrijf van de grootste aanval die het ooit zag, waarbij de schade tot meer dan een miljoen dollar kon oplopen.

Intussen is de website van Krebs weer online en deze keer dankzij Google's Project Shield, een vrij onbekend initiatief waarbij Google individuele journalisten en activisten beschermt door hun website te ondersteunen. De redenering is dat kleinschalige organisaties vaak niet de middelen en het budget hebben om zulke cyberaanvallen af te weren terwijl Google's serverschuur daar wel op voorzien is.

Krebs was ruim vijftien jaar journalist bij de Washington Post maar werkt sinds enkele jaren voor zijn eigen blog Krebs On Security waarin hij vaak opmerkelijke onthullingen doet. Maar een van zijn laatste berichten werd hem niet in dank afgenomen. Daarn schreef hij over vDOS, een dienst van twee Israëlische mannen die cyberaanvallen tegen betaling uitvoeren volgens Krebs.Na het bericht volgde een arrestatie en werd de site van de cybercriminelen offline gehaald. Maar sindsdien krijgt de site van Krebs zelf een zware aanval te verwerken. Met pieken tot 620 gigabits per seconde zou de impact bijna dubbel zo zwaar zijn als wat zijn hoster Akamai eerder al had gezien bij andere aanvallen.Akamai, dat voor veel grote websites hosting of de aflevering van media (zoals foto's en video's) voorziet, had op het moment geen andere keuze dan om de website van Krebs af te sluiten om te voorkomen dat de aanval ook andere sites zou treffen. In een gesprek met de Boston Globe spreekt het bedrijf van de grootste aanval die het ooit zag, waarbij de schade tot meer dan een miljoen dollar kon oplopen.Intussen is de website van Krebs weer online en deze keer dankzij Google's Project Shield, een vrij onbekend initiatief waarbij Google individuele journalisten en activisten beschermt door hun website te ondersteunen. De redenering is dat kleinschalige organisaties vaak niet de middelen en het budget hebben om zulke cyberaanvallen af te weren terwijl Google's serverschuur daar wel op voorzien is.