Met Google Street View kan je al een tijdje delen van het onherbergzame Antarctica verkennen. Nu kan je ook de historische verblijven van poolreizigers bezoeken dankzij Google's World Wonders Project.

Google introduceerde Street View in 2007 als aanvulling op Google Maps. Het toont panoramische beelden op straatniveau die worden gemaakt met speciaal uitgeruste voertuigen. Street View beperkt zich niet tot de bewoonde wereld. Sinds 2010 zijn beelden van alle zeven continenten te bekijken in Street View, inclusief de ijsvlaktes van Antarctica.

Met het World Wonders Project introduceerde Google een nieuwe Street View-beleving: je kan er historische plekken verkennen, zoals Stonehenge en Pompeï. Recent voegde Google ook historische locaties op Antarctica toe aan het World Wonders Project. Zo kan je nu binnenstappen in Scott's Hut op Cape Evans.

Het houten gebouw dat de ontdekkingsreizigers Robert Falcon Scott in 1911 met zijn gezellen bouwde tijdens zijn tweede Zuidpoolexpeditie is nog intact. De blikken met voedsel staan nog op de planken, wollen kousen hangen aan een wasdraad en de logboeken liggen nog open. Scott overleed samen met zijn gezellen tijdens de terugtocht van de Zuidpool, die hij bereikt had op 17 januari 1912. Hij stond trouwens niet als eerste op de Pool. De Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen had een maand eerder de Zuidpool bereikt.

Met Google Street View kan je al een tijdje delen van het onherbergzame Antarctica verkennen. Nu kan je ook de historische verblijven van poolreizigers bezoeken dankzij Google's World Wonders Project. Google introduceerde Street View in 2007 als aanvulling op Google Maps. Het toont panoramische beelden op straatniveau die worden gemaakt met speciaal uitgeruste voertuigen. Street View beperkt zich niet tot de bewoonde wereld. Sinds 2010 zijn beelden van alle zeven continenten te bekijken in Street View, inclusief de ijsvlaktes van Antarctica. Met het World Wonders Project introduceerde Google een nieuwe Street View-beleving: je kan er historische plekken verkennen, zoals Stonehenge en Pompeï. Recent voegde Google ook historische locaties op Antarctica toe aan het World Wonders Project. Zo kan je nu binnenstappen in Scott's Hut op Cape Evans. Het houten gebouw dat de ontdekkingsreizigers Robert Falcon Scott in 1911 met zijn gezellen bouwde tijdens zijn tweede Zuidpoolexpeditie is nog intact. De blikken met voedsel staan nog op de planken, wollen kousen hangen aan een wasdraad en de logboeken liggen nog open. Scott overleed samen met zijn gezellen tijdens de terugtocht van de Zuidpool, die hij bereikt had op 17 januari 1912. Hij stond trouwens niet als eerste op de Pool. De Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen had een maand eerder de Zuidpool bereikt.