Google opent in New York, Chicago, Los Angeles, Sacramento en San Francisco een 'Winter Wonderlab', een pop-up showroom waar klanten producten als de Nexus-tablets en de Chromebooks, maar ook apparaten van Google's hardwarepartners, kunnen bekijken en uitproberen. De apparaten kunnen er echter niet aangekocht worden. Dat moet nog altijd via de digitale winkels van Google gebeuren.

Naast het spelen met gadgets, kunnen klanten in deze winterwinkels ook een video laten maken van zichzelf, tegen de achtergrond van een gesimuleerde sneeuwstorm.

Meerdere Google Stores?

Op termijn zal de zoekgigant in navolging van Apple en Microsoft meerdere Google Stores gaan openen, verwacht Kenneth Wisnefski van het internetmarketingbureau WebiMax. Dat komt omdat Google's e-commerce pogingen niet van een leien dakje lopen, zeker wat fysieke apparaten betreft - zie de Nexus One, die na ruim een jaar uit de onlineverkoop gehaald werd.

Google-topman Andy Rubin, momenteel aan het roer van Android, heeft eerder al aangegeven dat "klanten een hands-on ervaring én een service willen alvorens een product te kopen".

Drijvende showrooms

Naast deze pop-up stores, bereidt Google ook drijvende showrooms voor in de VS.

Google opent in New York, Chicago, Los Angeles, Sacramento en San Francisco een 'Winter Wonderlab', een pop-up showroom waar klanten producten als de Nexus-tablets en de Chromebooks, maar ook apparaten van Google's hardwarepartners, kunnen bekijken en uitproberen. De apparaten kunnen er echter niet aangekocht worden. Dat moet nog altijd via de digitale winkels van Google gebeuren. Naast het spelen met gadgets, kunnen klanten in deze winterwinkels ook een video laten maken van zichzelf, tegen de achtergrond van een gesimuleerde sneeuwstorm. Meerdere Google Stores?Op termijn zal de zoekgigant in navolging van Apple en Microsoft meerdere Google Stores gaan openen, verwacht Kenneth Wisnefski van het internetmarketingbureau WebiMax. Dat komt omdat Google's e-commerce pogingen niet van een leien dakje lopen, zeker wat fysieke apparaten betreft - zie de Nexus One, die na ruim een jaar uit de onlineverkoop gehaald werd.Google-topman Andy Rubin, momenteel aan het roer van Android, heeft eerder al aangegeven dat "klanten een hands-on ervaring én een service willen alvorens een product te kopen". Drijvende showroomsNaast deze pop-up stores, bereidt Google ook drijvende showrooms voor in de VS.