In juli legde de Europese Commissie Google nog een boete op van ruim 4,3 miljard dollar omdat het zijn marktpositie met het mobiele besturingssysteem Android had misbruikt.

Google stond het gebruikers van Android niet toe een eigen versie van het besturingssysteem te maken als ze ook telefoons met Android en Googles apps, waaronder de Play Store, wilden maken. Dat mag nu wel.

Ook mag er dus voor gekozen worden om wel de andere Google-apps, maar niet de zoekapp of Chrome te installeren. Dat kost dan wel geld, want Google zegt de inkomsten van de zoekopdrachten te gebruiken om Android gratis te houden. Ten slotte komen er aparte licenties voor de zoekapp en Chrome.

In juli legde de Europese Commissie Google nog een boete op van ruim 4,3 miljard dollar omdat het zijn marktpositie met het mobiele besturingssysteem Android had misbruikt.Google stond het gebruikers van Android niet toe een eigen versie van het besturingssysteem te maken als ze ook telefoons met Android en Googles apps, waaronder de Play Store, wilden maken. Dat mag nu wel.Ook mag er dus voor gekozen worden om wel de andere Google-apps, maar niet de zoekapp of Chrome te installeren. Dat kost dan wel geld, want Google zegt de inkomsten van de zoekopdrachten te gebruiken om Android gratis te houden. Ten slotte komen er aparte licenties voor de zoekapp en Chrome.