Google heeft voor 27 miljoen euro financieringen uit het Digital News Initiative Innovation Fund toegekend aan 128 Europese mediaprojecten. Voor België gaat het om 2,26 miljoen euro voor zes projecten. Met het fonds wil Google innovatie in de Europese mediasector stimuleren. Providence+ werd geselecteerd uit 1.200 projectvoorstellen.

Doel is instrumenten te ontwikkelen om de impact van virale content te verhogen en te verbeteren. Dankzij de tools krijgen redacties een beter zicht op het optimale tijdstip van publicatie en een verbeterde strategie voor locatiegebaseerde distributie.

"Binnen het iMinds-project Providence hadden we reeds algoritmes ontwikkeld die accuraat voorspellen wat de viraliteit en consumptie van online nieuwsartikels in de nabije toekomst zal zijn", zegt professor Piet Demeester van iMinds. "Binnen Providence+ gaan we nu nog een stap verder door aan de hand van geavanceerde machine learning technieken de optimale online publicatiestrategie voor een volledige nieuwsdienst te voorspellen." (Belga/WK)

Google heeft voor 27 miljoen euro financieringen uit het Digital News Initiative Innovation Fund toegekend aan 128 Europese mediaprojecten. Voor België gaat het om 2,26 miljoen euro voor zes projecten. Met het fonds wil Google innovatie in de Europese mediasector stimuleren. Providence+ werd geselecteerd uit 1.200 projectvoorstellen. Doel is instrumenten te ontwikkelen om de impact van virale content te verhogen en te verbeteren. Dankzij de tools krijgen redacties een beter zicht op het optimale tijdstip van publicatie en een verbeterde strategie voor locatiegebaseerde distributie. "Binnen het iMinds-project Providence hadden we reeds algoritmes ontwikkeld die accuraat voorspellen wat de viraliteit en consumptie van online nieuwsartikels in de nabije toekomst zal zijn", zegt professor Piet Demeester van iMinds. "Binnen Providence+ gaan we nu nog een stap verder door aan de hand van geavanceerde machine learning technieken de optimale online publicatiestrategie voor een volledige nieuwsdienst te voorspellen." (Belga/WK)