Op Kerstdag werden er niet minder dan 6,8 miljoen smartphones geactiveerd bij Apple (iOS) en Google (Android). Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Flurry Analytics. Eén van de gevolgen is dat Google+, het sociale netwerk van de internetgigant dat moet concurreren met Facebook, zijn aantal gebruikers snel ziet stijgen. Maar liefst 6,8 miljoen mensen vonden een smartphone onder de kerstboom. Op kerstdag werden er dan ook 353 procent méér smartphones geactiveerd dan op een gewone dag. Het cijfer verpulvert alvast het vorige record van 2,8 miljoen toestellen, een jaar eerder.

Wat de cijfers nog indrukwekkender maakt, is het feit dat in heel wat landen smartphones bijna gratis worden weggegeven bij een gsm-abonnement. Daardoor worden ze in die landen minder vaak als kerstgeschenk gegeven. In Nederland of de Verenigde Staten bijvoorbeeld, gaan er procentueel gezien erg weinig smartphones op de traditionele manier over de toonbank.

Apple en Google doen niet alleen goede zaken met het verkopen van het toestel zelf, ook met applicaties pikken ze hun graantje mee, al zijn een groot deel van de apps gratis. De App Store van Apple en Android Market van Google registreren maandelijks ongeveer 1 miljard downloads. Niet gecombineerd, maar per downloadwinkel. Op kerstdag alleen waren er dat 242 miljoen.

Google+

Het sociale netwerk Google+ profiteert alvast van de populariteit van Android-smartphones. Wie zich via Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) aanmeldt, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Google, activeert immers automatisch een account op Google+. En in het kerstweekend alleen al werden er 3,7 miljoen Android-toestellen geactiveerd, waaronder een groot deel via Ice Cream Sandwich.

Dat het sociale netwerk van Larry Page de voorbije weken een versnelde groei laat optekenen, kan dus deels op het conto van Android geschreven worden. Intussen zou Google+ afklokken op meer dan 62 miljoen gebruikers. Vraag is hoeveel van die gebruikers actieve gebruikers genoemd kunnen worden.

Op Kerstdag werden er niet minder dan 6,8 miljoen smartphones geactiveerd bij Apple (iOS) en Google (Android). Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Flurry Analytics. Eén van de gevolgen is dat Google+, het sociale netwerk van de internetgigant dat moet concurreren met Facebook, zijn aantal gebruikers snel ziet stijgen. Maar liefst 6,8 miljoen mensen vonden een smartphone onder de kerstboom. Op kerstdag werden er dan ook 353 procent méér smartphones geactiveerd dan op een gewone dag. Het cijfer verpulvert alvast het vorige record van 2,8 miljoen toestellen, een jaar eerder. Wat de cijfers nog indrukwekkender maakt, is het feit dat in heel wat landen smartphones bijna gratis worden weggegeven bij een gsm-abonnement. Daardoor worden ze in die landen minder vaak als kerstgeschenk gegeven. In Nederland of de Verenigde Staten bijvoorbeeld, gaan er procentueel gezien erg weinig smartphones op de traditionele manier over de toonbank. Apple en Google doen niet alleen goede zaken met het verkopen van het toestel zelf, ook met applicaties pikken ze hun graantje mee, al zijn een groot deel van de apps gratis. De App Store van Apple en Android Market van Google registreren maandelijks ongeveer 1 miljard downloads. Niet gecombineerd, maar per downloadwinkel. Op kerstdag alleen waren er dat 242 miljoen. Google+ Het sociale netwerk Google+ profiteert alvast van de populariteit van Android-smartphones. Wie zich via Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) aanmeldt, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Google, activeert immers automatisch een account op Google+. En in het kerstweekend alleen al werden er 3,7 miljoen Android-toestellen geactiveerd, waaronder een groot deel via Ice Cream Sandwich. Dat het sociale netwerk van Larry Page de voorbije weken een versnelde groei laat optekenen, kan dus deels op het conto van Android geschreven worden. Intussen zou Google+ afklokken op meer dan 62 miljoen gebruikers. Vraag is hoeveel van die gebruikers actieve gebruikers genoemd kunnen worden.