Google heeft onlangs nieuwe scherpere luchtfoto's gepubliceerd op de toepassingen Google Earth en Google Maps.

De luchtfoto's werden opgenomen in april 2007 en hebben een grondresolutie (pixelgrootte) van 40 cm, zo meldt Aerodata International Surveys, dat de beelden leverde.

"Deze luchtfoto's vervangen de oudere, lage resolutie satellietbeelden die tot dan zichtbaar waren. Waar je vroeger enkel de grote wegen en woonblokken kon zien, is nu het kleinste zandpadje en elk individueel huis zichtbaar", maakt het bedrijf zich sterk.

De beelden over de as Brussel-Antwerpen hebben een resolutie van 15 cm, waardoor je zelf mensen kan spotten.

Bron: Belga

Google heeft onlangs nieuwe scherpere luchtfoto's gepubliceerd op de toepassingen Google Earth en Google Maps. De luchtfoto's werden opgenomen in april 2007 en hebben een grondresolutie (pixelgrootte) van 40 cm, zo meldt Aerodata International Surveys, dat de beelden leverde. "Deze luchtfoto's vervangen de oudere, lage resolutie satellietbeelden die tot dan zichtbaar waren. Waar je vroeger enkel de grote wegen en woonblokken kon zien, is nu het kleinste zandpadje en elk individueel huis zichtbaar", maakt het bedrijf zich sterk. De beelden over de as Brussel-Antwerpen hebben een resolutie van 15 cm, waardoor je zelf mensen kan spotten. Bron: Belga