De Indiase mededingingswaakhond CCI doet onderzoek naar de beschuldigingen en heeft Google inmiddels officieel aangeklaagd.

De aantijgingen zijn vergelijkbaar met klachten over illegale zelfpromotie in de VS, Europa en andere werelddelen. Google heeft tot 10 september om te reageren op de beschuldigingen, al kan die deadline worden uitgesteld. Google zegt zelf van geen kwaad bewust te zijn.

In Europa lopen er ook al klachten tegen de zoekgigant. Online winkelresultaten van eigen diensten zouden worden voorgetrokken boven die van concurrenten. Ook hier ontkent Google dit gedaan te hebben. Volgens het bedrijf is er voldoende concurrentie onder zoekmachines en hebben consumenten altijd genoeg keuze gehad. Als het bedrijf toch schuldig bevonden wordt, kan het een boete van meerdere miljarden tegemoet zien.

De Indiase mededingingswaakhond CCI doet onderzoek naar de beschuldigingen en heeft Google inmiddels officieel aangeklaagd.De aantijgingen zijn vergelijkbaar met klachten over illegale zelfpromotie in de VS, Europa en andere werelddelen. Google heeft tot 10 september om te reageren op de beschuldigingen, al kan die deadline worden uitgesteld. Google zegt zelf van geen kwaad bewust te zijn.In Europa lopen er ook al klachten tegen de zoekgigant. Online winkelresultaten van eigen diensten zouden worden voorgetrokken boven die van concurrenten. Ook hier ontkent Google dit gedaan te hebben. Volgens het bedrijf is er voldoende concurrentie onder zoekmachines en hebben consumenten altijd genoeg keuze gehad. Als het bedrijf toch schuldig bevonden wordt, kan het een boete van meerdere miljarden tegemoet zien.