De zoekmachine Google bestaat inmiddels meer dan tien jaar. Blijkbaar vonden ze het tijd om even achterom te kijken: in een video van zes minuten vertellen enkele medewerkers de geschiedenis van Google Zoeken.

Google begon als een onderzoeksproject in 1996 aan de Stanford universiteit. De video The Evolution of Search toont de ontwikkeling van de zoekmachine vanaf het begin en staat stil bij een aantal mijlpalen, zoals de uitbreiding met Image Search, de introductie van de advertenties met AdWords en van Google News, waarvoor de aanleiding 9/11 was.

In de video wordt op het einde ook ingegaan op de toekomst van de Google zoekmachine. Een van de uitdagingen is om een snel antwoord te kunnen geven op steeds complexere vragen. Naast de video kun je Google's geschiedenis ook bekijken in een tijdlijn via deze link.

De zoekmachine Google bestaat inmiddels meer dan tien jaar. Blijkbaar vonden ze het tijd om even achterom te kijken: in een video van zes minuten vertellen enkele medewerkers de geschiedenis van Google Zoeken. Google begon als een onderzoeksproject in 1996 aan de Stanford universiteit. De video The Evolution of Search toont de ontwikkeling van de zoekmachine vanaf het begin en staat stil bij een aantal mijlpalen, zoals de uitbreiding met Image Search, de introductie van de advertenties met AdWords en van Google News, waarvoor de aanleiding 9/11 was. In de video wordt op het einde ook ingegaan op de toekomst van de Google zoekmachine. Een van de uitdagingen is om een snel antwoord te kunnen geven op steeds complexere vragen. Naast de video kun je Google's geschiedenis ook bekijken in een tijdlijn via deze link.