Spot werd ontwikkeld door Boston Dynamics, een robotmaker die in 2013 door Google overgenomen werd. Het is de kleinere maar behendigere variant van Boston Dynamics' Big Dog.

De op stroom werkende robothond - die zo'n 70 kilogram weegt en tegen ongeveer 45 kilometer per uur kan lopen - is uitgerust met een sensor die hem helpt bij het navigeren en balanceren.

Spot werd, in een andere versie, al uitgetest door de Amerikaanse marine, en zal ingezet worden in gebieden die te gevaarlijk zijn voor mensen.

Op zowat elke ondergrond kan de robothond uit de voeten. En dat hij ook tegen een schop kan, blijkt uit bovenstaande video die door Boston Dynamics vrijgegeven werd.

Spot werd ontwikkeld door Boston Dynamics, een robotmaker die in 2013 door Google overgenomen werd. Het is de kleinere maar behendigere variant van Boston Dynamics' Big Dog. De op stroom werkende robothond - die zo'n 70 kilogram weegt en tegen ongeveer 45 kilometer per uur kan lopen - is uitgerust met een sensor die hem helpt bij het navigeren en balanceren. Spot werd, in een andere versie, al uitgetest door de Amerikaanse marine, en zal ingezet worden in gebieden die te gevaarlijk zijn voor mensen.Op zowat elke ondergrond kan de robothond uit de voeten. En dat hij ook tegen een schop kan, blijkt uit bovenstaande video die door Boston Dynamics vrijgegeven werd.