Vier maanden geleden pakte Google uit met de Project Tango-smartphone, een experimentele telefoon die de ontwikkelaar moet helpen alles om zich heen in 3D te registreren en in kaart te brengen. Er werden in maart jongstleden slechts 200 exemplaren van gedistribueerd.

Nu is er de tabletvariant, waar Google er volgens technologiesite The Verge een paar duizend van gaat maken. Maar net als de Project Tango-smartphone, is dit toestel bedoeld voor "professionele ontwikkelaars die mobiele 3D-waarneming willen ontdekken", aldus de initiatiefnemers.

De tablet, gemaakt in samenwerking met Nvidia, heeft een scherm van 7 inch, een Tegra K1-processor, een opslagcapaciteit van 128 GB, een RAM-geheugen van 4GB en 4G-ondersteuning.

Maar de belangrijkste componenten zijn de camera's en de dieptesensoren, die het dus mogelijk maken real-time 3D-visualisaties te creëren in bijvoorbeeld publieke gebouwen. Maar er zijn ook mogelijkheden voor gaming. En de sensoren zouden mensen met een visuele beperking, middels geluiden, ook kunnen aangeven waar bepaalde objecten zich bevinden.

Het is aannemelijk dat Google de functionaliteiten van Project Tango ooit in consumentenproducten zal inbouwen. Maar voor nu komt Project Tango uitsluitend in de vorm van een ontwikkelaarskit, later dit jaar beschikbaar voor 1.024 dollar.

Vier maanden geleden pakte Google uit met de Project Tango-smartphone, een experimentele telefoon die de ontwikkelaar moet helpen alles om zich heen in 3D te registreren en in kaart te brengen. Er werden in maart jongstleden slechts 200 exemplaren van gedistribueerd. Nu is er de tabletvariant, waar Google er volgens technologiesite The Verge een paar duizend van gaat maken. Maar net als de Project Tango-smartphone, is dit toestel bedoeld voor "professionele ontwikkelaars die mobiele 3D-waarneming willen ontdekken", aldus de initiatiefnemers. De tablet, gemaakt in samenwerking met Nvidia, heeft een scherm van 7 inch, een Tegra K1-processor, een opslagcapaciteit van 128 GB, een RAM-geheugen van 4GB en 4G-ondersteuning. Maar de belangrijkste componenten zijn de camera's en de dieptesensoren, die het dus mogelijk maken real-time 3D-visualisaties te creëren in bijvoorbeeld publieke gebouwen. Maar er zijn ook mogelijkheden voor gaming. En de sensoren zouden mensen met een visuele beperking, middels geluiden, ook kunnen aangeven waar bepaalde objecten zich bevinden. Het is aannemelijk dat Google de functionaliteiten van Project Tango ooit in consumentenproducten zal inbouwen. Maar voor nu komt Project Tango uitsluitend in de vorm van een ontwikkelaarskit, later dit jaar beschikbaar voor 1.024 dollar.