Google zou Apple ieder jaar ongeveer 1 miljard dollar toestoppen om de nummer één zoekmachine te mogen blijven op iOS-apparten zoals iPhone, iPad en iPod Touch. Dat schrijft Scott Devitt, een analist van de investeringsbank Morgan Stanley, in een nota aan investeerders, gepubliceerd door nieuwssite Business Insider.

Dat jaarlijkse bedrag zal volgens de analist ieder jaar nog wat oplopen, maar deze overeenkomst met Apple helpt Google wél aan een marktaandeel van 95 procent wat mobiel zoeken betreft - een monopolie, dus. En voor Apple is die 1 miljard dollar pure winst.

Apple en Google zijn met hun iOS- en Android-platformen de grote slokoppen op de mobieltjesmarkt.

Google zou Apple ieder jaar ongeveer 1 miljard dollar toestoppen om de nummer één zoekmachine te mogen blijven op iOS-apparten zoals iPhone, iPad en iPod Touch. Dat schrijft Scott Devitt, een analist van de investeringsbank Morgan Stanley, in een nota aan investeerders, gepubliceerd door nieuwssite Business Insider. Dat jaarlijkse bedrag zal volgens de analist ieder jaar nog wat oplopen, maar deze overeenkomst met Apple helpt Google wél aan een marktaandeel van 95 procent wat mobiel zoeken betreft - een monopolie, dus. En voor Apple is die 1 miljard dollar pure winst. Apple en Google zijn met hun iOS- en Android-platformen de grote slokoppen op de mobieltjesmarkt.