Heb je moeite met de Latijnse spreuken waarmee Bart De Wever te pas en te onpas uitpakt? Vanaf nu kun je ze laten vertalen door Google.

Politicus Bart De Wever strooit in zijn toespraken en teksten gretig met Latijnse spreuken. Het toont dat hij vroeger op de schoolbanken zijn broek niet heeft zitten verslijten, maar juist flink zijn best heeft gedaan. Dat zijn toehoorders en lezers hem daardoor soms niet kunnen volgen, lijkt hem niet te deren. We moeten maar wat moeite doen, of zoals Bart het in een oneliner verpakt: Nil volentibus arduum.

En kijk, vanaf nu hoeven we geen woord meer te missen van wat hij uitkraamt. Google heeft immers Latijn toegevoegd aan Google Translate. Het is de eerste dode taal die Google in de vertaalhulp aanbiedt. In een bericht met als kop "Veni, vidi, verba verti" werd de nieuwe Google dienst aangekondigd. In het Latijn, dat spreekt vanzelf.

Heb je moeite met de Latijnse spreuken waarmee Bart De Wever te pas en te onpas uitpakt? Vanaf nu kun je ze laten vertalen door Google. Politicus Bart De Wever strooit in zijn toespraken en teksten gretig met Latijnse spreuken. Het toont dat hij vroeger op de schoolbanken zijn broek niet heeft zitten verslijten, maar juist flink zijn best heeft gedaan. Dat zijn toehoorders en lezers hem daardoor soms niet kunnen volgen, lijkt hem niet te deren. We moeten maar wat moeite doen, of zoals Bart het in een oneliner verpakt: Nil volentibus arduum. En kijk, vanaf nu hoeven we geen woord meer te missen van wat hij uitkraamt. Google heeft immers Latijn toegevoegd aan Google Translate. Het is de eerste dode taal die Google in de vertaalhulp aanbiedt. In een bericht met als kop "Veni, vidi, verba verti" werd de nieuwe Google dienst aangekondigd. In het Latijn, dat spreekt vanzelf.