Google heeft bij de Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria een grootschalige zakelijke deal beklonken rond zijn Google Apps-aanbod. Het is de grootste bekende b2b-opdracht tot dusver voor de internetreus.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria telt 110.000 werknemers in 26 landen. Die zullen allemaal aan de slag gaan met de programma's Gmail, Google Calendar, Google Docs en Google Sites. De Spaanse bank koos naar eigen zeggen voor het aanbod van Google omwille van de prijs, de security en de ervaring in de markt. De bank ziet de overstap ook als een manier om kosten te besparen en de productiviteit te verhogen.

Google beweert dat klanten gemiddeld 50 tot 70 procent besparen in vergelijking met hun vorige oplossingen. Dat kan echter niet gestaafd worden, want beide bedrijven willen de waarde van de opdracht niet meegeven.

In november lekte uit dat General Motors, een bedrijf met zo'n 100.000 werknemers, een overstap naar Google Apps ernstig overwoog. Andere grote klanten zijn de stad Los Angeles,autobouwer Jaguar Land Rover en autocomponentenfabrikant Valeo.

Analisten kunnen er niet omheen deze deal als een klap te zien voor softwarereus Microsoft, dat op zijn eigen terrein de duimen heeft moeten leggen. Microsoft heeft zelf zowel een cloud- als een 'on premise'-aanbod van zijn Office-pakket in huis.

Google heeft bij de Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria een grootschalige zakelijke deal beklonken rond zijn Google Apps-aanbod. Het is de grootste bekende b2b-opdracht tot dusver voor de internetreus. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria telt 110.000 werknemers in 26 landen. Die zullen allemaal aan de slag gaan met de programma's Gmail, Google Calendar, Google Docs en Google Sites. De Spaanse bank koos naar eigen zeggen voor het aanbod van Google omwille van de prijs, de security en de ervaring in de markt. De bank ziet de overstap ook als een manier om kosten te besparen en de productiviteit te verhogen. Google beweert dat klanten gemiddeld 50 tot 70 procent besparen in vergelijking met hun vorige oplossingen. Dat kan echter niet gestaafd worden, want beide bedrijven willen de waarde van de opdracht niet meegeven. In november lekte uit dat General Motors, een bedrijf met zo'n 100.000 werknemers, een overstap naar Google Apps ernstig overwoog. Andere grote klanten zijn de stad Los Angeles,autobouwer Jaguar Land Rover en autocomponentenfabrikant Valeo. Analisten kunnen er niet omheen deze deal als een klap te zien voor softwarereus Microsoft, dat op zijn eigen terrein de duimen heeft moeten leggen. Microsoft heeft zelf zowel een cloud- als een 'on premise'-aanbod van zijn Office-pakket in huis.