In België neemt Google 92 megawatt van Engie af voor zijn datacenter in Saint-Ghislain, bij Bergen. Concreet gaat het contract over energie die wordt geleverd door het windmolenpark Norther in de Noordzee.

"We zijn trots dat we Google kunnen helpen bij het behalen van hun milieudoelstellingen in de Benelux door hun verbruik van hernieuwbare energie in België te faciliteren", zegt Engie-CEO Philippe Van Troeye. "We hopen dat deze overeenkomst de toon zet voor verdere internationale samenwerkingen in de toekomst."

In België neemt Google 92 megawatt van Engie af voor zijn datacenter in Saint-Ghislain, bij Bergen. Concreet gaat het contract over energie die wordt geleverd door het windmolenpark Norther in de Noordzee. "We zijn trots dat we Google kunnen helpen bij het behalen van hun milieudoelstellingen in de Benelux door hun verbruik van hernieuwbare energie in België te faciliteren", zegt Engie-CEO Philippe Van Troeye. "We hopen dat deze overeenkomst de toon zet voor verdere internationale samenwerkingen in de toekomst."